Een heerlijke pasta met broccoli, asperges, scampi en Zwarte Woudham. Werk dit af met rucola en Parmezaanse kaas en je krijgt de zomer op je bord.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 kleine broccoli
- 500 g asperges
- 220 g pasta (farfalle tricolore soubry)
- 24 scampi, gepeld en gekuisd
- 6 plakjes Zwarte Woudham, in reepjes gesnenden
- 100 ml room
- rucola
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
Werkwijze:
Kook de asperges beetgaar
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten)
- Haal ze uit het water, laat even afkoelen en snij deze in stukjes van 2 cm
Kook de broccoli beetgaar
- Kuis de broccoli, snij deze in kleine roosjes
- Kook de broccoli gaar in gezouten water
- Verfris de broccoli onder koud water om een mooie groene kleur te behouden
Afwerking:
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water
- Warm olijfolie op in een wok
- Stoof hierin de ui en look aan
- Voeg de scampi toe, kruid met peper en zout
- Als de scampi bijna gaar is voeg je de reepjes Zwarte Woudham toe
- Voeg de broccoli, asperges en de room toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Giet de pasta af en meng dit onder de groenten en scampi
- Serveer met een beetje rucola en Parmezaanschilfers
mmm lijkt me heerlijk !!!