Pulled chicken
Pulled pork is en blijf natuurlijk de bekendste. Maar in dit recept gaan we aan de slag met kip. Terwijl voor pulled pork het varkensvlees gedurende een langere tijd op een lage temperatuur wordt gebraden, kiezen we hier voor een makkelijkere bereiding. We gaan aan de slag met kippenbillen die we gaar koken in een bouillon. Daarna plukken en trekken we het vlees van de kip in slierten. Het vlees van de kip wordt in een pan aangebakken met BBQ-saus. Tussen een stuk knapperig Turks brood met koolsla en jalapeño is dit echt zomers comfort food.
Nodig voor 2 personen
- 4 kippenbillen (600 g)
- BBQ-saus
- 200 g witte kool (geraspt)
- 200 g rode kool (geraspt)
- 1 rode ui
- mayonaise
- appelazijn
- mosterd
- peper en zout
- 1 Turks brood
- gemengde sla
- kippenbouillon
- 1 jalapeño
Doen
- Kook de kippenbillen 1 uur gaar in de kippenbouillon
- Haal de kippenbillen uit de bouillon, laat deze een beetje afkoelen
- Verwijder het vel van de kip
- Pluk al het vlees van de kippenbillen, trek het vlees in slieren/draadjes
- Snij de rode ui in fijne ringen
- Meng de witte kool, rode kool en rode ui onder elkaar
- Voeg 1 el mosterd, 2 á 3 el mayonaise en 1 el appelazijn toe
- Meng alles goed onder elkaar, kruid met peper en zout
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
- Warm een klontje boter op in een ruime pan
- Bak hierin de geplukte kip aan
- Voeg op het einde 3 el BBQ-saus toe, bak deze kort mee aan
- Serveer de pulled chicken tussen een stuk Turks brood met sla, koolsla, Jalapeño en BBQ-saus
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.