Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Quiche met geroosterde pompoen en pastinaak

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke winterse quiche met pompoen, pastinaak, witloof, prei en spekjes. Seizoenssmaken van gekarameliseerde pompoen en winterse pastinaak zijn een heerlijke combinatie.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1/2 kg pompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • 1 stronk witloof
  • 3 pijpajuintjes
  • 250 gr spek blokjes  (Herta)
  • 2 eieren
  • 200 ml room (light)
  • 1 rol kant en klare bladerdeeg (Herta)
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr gemalen kaas
  • olijfolie / boter
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden
  2. Verwijder de schil van de pompoen, snij de pompoen in blokjes van 1 cm
  3. Verdeel de blokjes pompoen op een ovenplaat met bakpapier, besprenkel deze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
  4. Bak deze blokjes 15 minuten in de oven
  5. Bak ondertussen de spek blokjes in een pan, haal deze terug uit de pan en zet apart
  6. Snij de pastinaak in blokjes van 1 cm, de pijpajuintjes, de prei en het witloof fijn
  7. Smelt een klontje boter in de pan van de spek blokjes
  8. Bak hierin de blokjes pastinaak aan, voeg na enkele minuten de pijpajuintjes, de prei en het witloof toe
  9. Als de groenten beetgaar zijn, zet je het vuur uit
  10. Voeg de spek blokjes toe en breng eventueel op smaak met peper en zout
  11. Bekleed een bakvorm met de rol bladerdeeg
  12. Verdeel de groenten met spek blokjes hierin
  13. Verdeel de stukjes pompoen hierover
  14. Klop de eieren met de room tot een egale massa en giet deze over de groenten
  15. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze bovenop de quiche
  16. Strooi er nog een beetje gemalen kaas over
  17. Zet de quiche 35-40 minuten in een oven van 170 graden
Smakelijk

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *