Een heerlijke winterse quiche met pompoen, pastinaak, witloof, prei en spekjes. Seizoenssmaken van gekarameliseerde pompoen en winterse pastinaak zijn een heerlijke combinatie.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1/2 kg pompoen
- 1 pastinaak
- 1 prei
- 1 stronk witloof
- 3 pijpajuintjes
- 250 gr spek blokjes (Herta)
- 2 eieren
- 200 ml room (light)
- 1 rol kant en klare bladerdeeg (Herta)
- 1 bol mozzarella
- 100 gr gemalen kaas
- olijfolie / boter
- peper & zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden
- Verwijder de schil van de pompoen, snij de pompoen in blokjes van 1 cm
- Verdeel de blokjes pompoen op een ovenplaat met bakpapier, besprenkel deze met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
- Bak deze blokjes 15 minuten in de oven
- Bak ondertussen de spek blokjes in een pan, haal deze terug uit de pan en zet apart
- Snij de pastinaak in blokjes van 1 cm, de pijpajuintjes, de prei en het witloof fijn
- Smelt een klontje boter in de pan van de spek blokjes
- Bak hierin de blokjes pastinaak aan, voeg na enkele minuten de pijpajuintjes, de prei en het witloof toe
- Als de groenten beetgaar zijn, zet je het vuur uit
- Voeg de spek blokjes toe en breng eventueel op smaak met peper en zout
- Bekleed een bakvorm met de rol bladerdeeg
- Verdeel de groenten met spek blokjes hierin
- Verdeel de stukjes pompoen hierover
- Klop de eieren met de room tot een egale massa en giet deze over de groenten
- Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze bovenop de quiche
- Strooi er nog een beetje gemalen kaas over
- Zet de quiche 35-40 minuten in een oven van 170 graden
Smakelijk