Iedereen kent deze heerlijk mini broodjes die je op restaurant krijgt. Je kan deze natuurlijk ook makkelijk zelf thuis bakken.
Recept voor 10 broodjes
Ingrediënten:
- 265 g bloem
- 140 g water
- 18 g yoghurt
- 11 g boter, kamertemperatuur
- 1 zakje droge gist (11 g)
- 4 g zout
extra voor de afwerking
- zonnebloempitten, sesamzaad, maanzaad, ….
Werkwijze:
- Los de gist op in het water
- Maak een egaal deeg van alle ingrediënten
- Kneed het deeg 10 minuten tot het stevig aanvoelt en niet meer kleeft
- Laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur
- Portioneer het deeg: reken 35 á 40 g per stuk
- Bol ze tot de gewenste vorm
- Druk ze eventueel in het sesamzaad of de zonnebloempitten
- Leg de broodje op een ovenplaat met bakpapier
- Laat ze nu terug 60 minuten rijzen, warm ondertussen de oven op
- Bak de broodjes 11 á 13 minuten in een oven van 180 graden