Allerlei, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Restaurant broodjes

Iedereen kent deze heerlijk mini broodjes die je op restaurant krijgt. Je kan deze natuurlijk ook makkelijk zelf thuis bakken.

Recept voor 10 broodjes

Ingrediënten:

  •  265 g bloem
  • 140 g water
  • 18 g yoghurt
  • 11 g boter, kamertemperatuur
  • 1 zakje droge gist (11 g)
  • 4 g zout
extra voor de afwerking
  • zonnebloempitten, sesamzaad, maanzaad, ….

Werkwijze:

  1. Los de gist op in het water
  2. Maak een egaal deeg van alle ingrediënten
  3. Kneed het deeg 10 minuten tot het stevig aanvoelt en niet meer kleeft
  4. Laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur
  5. Portioneer het deeg: reken 35 á 40 g per stuk
  6. Bol ze tot de gewenste vorm
  7. Druk ze eventueel in het sesamzaad of de zonnebloempitten
  8. Leg de broodje op een ovenplaat met bakpapier
  9. Laat ze nu terug 60 minuten rijzen, warm ondertussen de oven op
  10. Bak de broodjes 11 á 13 minuten in een oven van 180 graden
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *