08-03-2013 – Restaurant Gusto – Carbon Hotel – Genk
Onderweg naar Malmedy maakten we een kleine omweg om te gaan lunchen bij het Gusto, het restaurant van hotel Carbon te Genk. Chef Kevin Bonanno (jong keukengeweld 2012) staat hier in een prachtig open keuken. Deze beloftevolle chef stond eerder in de keuken bij Hoeve St Paul & Luc Bellings.
Dit trendy-modern restaurant telt een 90-tal zitplaatsen, van op bijna elke stoel krijg je een zicht op de keuken. De inrichting is erg trendy en vooral gedurfd, open en ruim.
Vooral de degustatie-lunch formule trok ons aan om dit restaurant te bezoeken. Twee degustatie gerechten naar keuze + koffie of dessert voor 28 euro per persoon (enkel op werkdagen). Een mooie formule om een restaurant te leren kennen vonden wij.
Bij aankomst werden we vriendelijk onthaald door een jong team. Na een tafel te hebben gekozen kregen we 2 soorten tapenade. Heerlijk vers gemaakte tapenade van geconfijte tomaten en eentje van zware olijven.
Zo zag onde lunch er uit:
Kalfszwezerik op twee manieren bereid met een duo van bloemkool en beurre noisette
Heerlijk krokant gebakken kalfszwezerik, een gerecht dat gewoonweg super was.
Open ravioli met king krab, witte wijnsaus met verse kruiden, tomaat concassé en schuim van curry
Dit was het eerste gerecht van mijn vriendin. Zei was er in elk geval erg tevreden mee. Smaken van verse en pure krab met heerlijk verse kruiden en stukjes tomaat
“Black Angus” Ossenhaas met béarnaise, handgesneden frieten en geroosterde groenten
Een stukje Black Angus, perfect gebakken, heerlijk verse béarnaise die iets wat aan de zure kant was maar perfect uitkwam tegen de sterke smaak van het rundvlees. Hierbij super lekkere krokant goud-geel gebakken frietjes. Meer moet dat niet zijn.
Als dessert kregen we: Crème brûlée, cumble van pistache en een quenelle chocolademousse
Heerlijk verse crème brûlée, smeuïg en erg lekker met het krokante van de pistache.
Afsluiten deden we met een lekker tasje koffie waar ook nog eens een klein glaasje witte chocolademousse werd bij geserveerd. In het begin hadden we schrik dat de degustatie gerechten enorm klein zouden zijn en dat we misschien niet genoeg zouden gegeten hebben. Niets was minder waar.
Dit was de perfecte lunch.
Heerlijke gerechten
Vriendelijk en attente bediening
Enorm gezellig en knap restaurant
Gusto
Europalaan 38
B- 3600 GENK
T +32 089 32 29 29
F +32 89 32 29 21
info@gustocarbon.be
http://www.gustocarbon.be
Ondergronds parking: Q-park
7 op 7 dagen open. Ontbijten vanaf 6u30. Keuken doorlopend geopend van 12u00 tot 22u00