Romige ragù bianco met rundergehakt
Hoofdgerechten, Recepten

Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco

Waar we onze inspiratie halen? Die vraag krijgen we regelmatig. Onze inspiratie komt zowat van overal. Als we bijvoorbeeld tijdens een fietstocht langs een aardbeienautomaat fietsen, beginnen verschillende ideeën te borrelen. Maar evengoed kan een gerecht op restaurant of van op vakantie ons geprikkeld hebben. Spijtige genoeg zijn deze twee opties de laatste tijd uitgesloten. Deze keer viel ons oog op een recept op de website van Hellofresh. “Romige ragù bianco met rundergehakt” dit klinkt toch gewoon al fantastisch! Met enkel kleine aanpassingen is dit recept een mooie aanvulling voor onze blog. Snel, makkelijk en smaakvol. In nog geen 30 minuten staat deze heerlijk smeuïge ragu bianco op tafel.

Nodig voor 2 personen

  • 1 courgette
  • ½ tl gedroogde rozemarijn en tijm
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 250 g champignons
  • 1 klein teentje knoflook, geplet
  • 220 g penne of spaghetti
  • 1 sjalot
  • 300 g rundergehakt
  • 250 g zure room
  • 50 g Geraspte Italiaanse kaas
  • olijfolie
  • ½ stuks groentebouillonbokje

Doen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Kruid deze met olijfolie, tijm, rozemarijn, peper en zout
  • Verdeel de stukjes courgette op een bakplaat met bakpapier. Bak 25 minuten in de oven tot de courgette gaar is
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de champignons in kwarten, snipper de sjalot fijn
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de sjalot en look 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de champignons toe, bak deze enkele minuten mee aan
  • Voeg de zure room en het bouillonblokje toe
  • Breng de saus aan de kook. Laat deze 10 minuten zachtjes sudderen
  • Voeg de in de oven gebakken courgette toe aan de saus
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Serveer de romige ragù bianco met pasta
  • Werk af met Italiaanse kaas.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *