Een heerlijk frisse salade met gerookte eendenborst, stukje pompelmoes, broodcroutons en noten
Nodig:
- gemengde sla (bv. veldsla en rucola)
- gerookte eendenborst
- 1 pompelmoes
- olijfolie
- walnoten of pijnboompitten
- 1 boterham
- rode ui
Doen:
- Rooster de walnoten of pijnboompitten in een anti-aanbak pan zonder vetstof
- Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees eruit, hou het sap bij
- Snij de boterham in blokjes en bak deze krokant met een beetje olijfolie
- Verwijder het vet van de plakjes eendenborst en snij deze nu in reepjes
- Snij de rode ui in fijne ringen
- Meng 1 deel olijfolie met 1 deel pompelmoes sap en kruid dit met peper en zout
- Maak een mengeling van de sla, rode ui, pompelmoes, reepjes eendenborst en de dressing
- Verdeel de salade in de kommetjes
- Werk af met de noten of pitten en croutins