Een tijdje geleden heb ik mijn Barbecook barbecue omgeruild naar een Weber. Sindsdien kan ik eindelijk gebruik maken van mijn barbecue kookboeken. Voor veel van deze recepten heb je een barbecue met deksel nodig. Dit recept is alvast één van mijn laatste tests: In whiksy en soja gemarineerd piepkuiken.
Nodig voor 2 personen:
- 2 piepkuikens
- gemalen zwarte peper
Voor de marinade:
- 150 ml sojasaus
- 75 ml whisky
- 2 teentjes knoflook
- 1 el honing
- 1/2 el geraspte gember
Doen:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade
- Snij de piepkuikens doormidden
- Leg de halve kippen naast elkaar in eens grote, platte schaal en overgiet met de marinade
- Keer ze enkele keren om zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de marinade
- Laat deze 4 tot 8 uur marineren
- Haal de halve kippen uit de marinade en laat deze 20 minuten voor het grillen op kamertemperatuur komen
- Giet de marinade in een pannetje en laat deze zachtjes inkoken, gebruik deze om te glaceren
- Grill de halve kippen met de velkant naar boven ongeveer 30 minuten boven indirecte gemiddelde warmte (onder gesloten deksel)
- Bestrijk op het einde regelmatig met het glazuur
Recept bron: Weber’s grote BBQ boek