Voorgerechten

Salade van zoete aardappel en feta

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke salade met geroosterde zoete aardappel, kerstomaten, feta en waterkers. Zet dit op tafel en ik garandeer je dat er niets terug gaat naar de keuken. Ook heerlijk al bijgerecht voor een barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 pakje zoete aardappels (0,5kg)
  • 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 250 g kerstomaten, doormidden gesneden
  • 1 bussel waterkers
  • 150 g fetakaas
  • balsamicoazijn
  • basilicum of basilicumolie
  • olijfolie
  • handvol zaden, geroosterd (zoals zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten, pijnboompitten, ….)

Werkwijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snij ze in blokjes van 1 cm
  2. Warm de oven op tot 180 graden
  3. Schep er olijfolie, peper en zout over, meng goed en bak deze 20 minuten in de oven
  4. Zet deze apart en laat afkoelen
  5. Doe de lente-ui en kerstomaten in een kom en breng deze op smaak met balsamico, basilicum of basilicum olie, peper en zout
  6. Leg de stukjes zoete aardappel onderaan in een kom/schaal
  7. Verdeel de lente-ui en kerstomaten hier over
  8. Leg de waterkers erop
  9. Verkruimel de feta erover
  10. Werk af met de geroosterde zaden en pitten

Recept naar inspiratie van Jamie Oliver

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Evelyn Viroux zegt:

    Deze salade is écht heel lekker ! Een aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *