Bolognese of Bolognaise is de bekendste pasta saus die op veel verschillende manieren bereid kan worden. Hier vind je mijn versie met heel veel groenten
Saus voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr gehakt (varkens/rund)
- 1 glazen bus passatta (680gr)
- 1 kl oregano, of enkele takjes verse
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 1 wortel
- 1 courgette
- 250 gr champignons
- 1 of 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- Italiaanse kruiden, parikapoeder
Werkwijze:
- Mix 1ui, 1/4 courgette, 1/3 paprika, 1 of 2 pepers, look, oregano en de passatta tot een gladde massa
- Snij 1 ui fijn en stoof hem aan
- Voeg het gehakt toe en bak het goed aan tot het gehakt fijn is
- Snij de wortel, champignons en de overschot van de paprika, courgette in stukjes en stoof ze samen met het gehakt verder aan
- Voor na enkele minuten de gemixte massa toe
- Laat de saus zachten pruttelen tot de groenten gaar zijn
- Kruid de saus met italiaanse kruiden en parikapoeder
- Als de saus een beetje te dun is kan je ze nog wat bijbinden
- Kook de spaghetti gaar en serveer met gemalen kaas
Gebruik 1 of 2 pepers naar gelang hoe pikant je de spaghettisaus wilt