Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Spaghetti bolognese

Print Friendly, PDF & Email

Bolognese of Bolognaise is de bekendste pasta saus die op veel verschillende manieren bereid kan worden. Hier vind je mijn versie met heel veel groenten

Saus voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr gehakt (varkens/rund)
  • 1 glazen bus passatta (680gr)
  • 1 kl oregano, of enkele takjes verse
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 250 gr champignons
  • 1 of 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden, parikapoeder

Werkwijze:

  • Mix 1ui, 1/4 courgette, 1/3 paprika, 1 of 2 pepers, look, oregano en de passatta tot een gladde massa
  • Snij 1 ui fijn en stoof hem aan
  • Voeg het gehakt toe en bak het goed aan tot het gehakt fijn is
  • Snij de wortel, champignons en de overschot van de paprika, courgette in stukjes en stoof ze samen met het gehakt verder aan
  • Voor na enkele minuten de gemixte massa toe
  • Laat de saus zachten pruttelen tot de groenten gaar zijn
  • Kruid de saus met italiaanse kruiden en parikapoeder
  • Als de saus een beetje te dun is kan je ze nog wat bijbinden
  • Kook de spaghetti gaar en serveer met gemalen kaas

Gebruik 1 of 2 pepers naar gelang hoe pikant je de spaghettisaus wilt

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *