Deze frisse couscous salade is afkomstig uit West-Azie. Het is een mooie vervanger van aardappelen, pasta of rijst. Dit recept is heerlijk al bijgerecht voor een barbecue
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gr couscous
- 250 ml groentenbouillon
- 8 blaadjes munt
- peterselie/bieslook
- peper en zout
- olijfolie
- 1/2 rode ui
- 1/2 teentje knoflook
- (puntje van een rode peper), fijngesneden
Je kan deze salade eindeloos variëren:
Probeer eens met: sesamolie, sojasaus, limoensap, blokjes paprika- tomaat of komkommer, ………
Werkwijze:
- Snipper de rode ui heel fijn en pers het teentje knoflook uit
- Snij de kruiden heel fijn
- Gaar de couscous zoals op de verpakking staat in de groentenbouillon
- Als de couscous gaar is meng je er de fijngesneden kruiden, rode ui, (rode peper), knoflook en beetje olijfolie onder
- Breng dit goed opsmaak met peper en zout
- Laat afkoelen in de koelkast
Heerlijk hè. En je kan er alle kanten mee uit. Ik maak bij BBQ vaak een versie met tomaten en feta, altijd een succes ( met de Piet Huysentruyt Dolce Vita kruidenmix, mmmm)