Een heerlijk recept met tartaar van kalfsvlees, crème van mosterd, couscous van bloemkool, gemarineerde asperges, radijsjes en mosterdzaad. Door middel van onderstaande foodpairing fishe heb ik dit gerecht samengesteld in combinatie met “La Chouffe Soleil”.
Dit zonnige bier brengt onmiddellijk het lentegevoel in je boven. Chouffe Soleil is een blond speciaalbier met verfrissende en fruitige smaken, het ideale bier om het aanbreken van de eerste mooie lentedagen te vieren. Dit heerlijke zomerbier is beschikbaar van half april tot half oktober.
Het beste van de zon op je bord en in je glas!
Nodig: (2 personen)
- 120 g kalfsvlees
- 1 kleine sjalot, fijngesneden
- kappertjes + appelkappertjes voor de afwerking
- 1 el fijngesneden bieslook
- 4 asperges ( 2 witte, 2 groene)
- enkele radijzen
- stukje bloemkool
- peper en zout
- olijfolie
- witte wijnazijn
- 1 el half opgeklopte room
- 1 1/2 el mosterd
- ingelegde mosterdzaadjes
Doen:
- Kuis de asperges, pocheer deze in gezouten water met een klontje boter
- Verfris onmiddellijk onder koud water
- Marineer met beetje olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout
- Hak de bloemkool fijn en breng op smaak met olijfolie, peper en zout
- Snij het kalfsvlees in fijne blokjes meng de fijngesneden sjalot, 1 kl mosterd, 1 el kappertjes en de bieslook hier onder
- Breng op smaak met olijfolie, peper en zout
- Crème van mosterd: Meng 1 el half opgeklopte room met 1 el mosterd
- Dresseer op bord zoals op de foto
- Schenk een heerlijk glaasje Chouffe Soleil uit en geniet !!