Pulled duck
Pulled pork is overal momenteel, maar wist je dat je niet enkel varkensvlees op die smakelijke manier kan bereiden? Zo maakten we in het verleden al pulled chicken en taco’s met pulled duck. Deze keer maken we een smaakvolle wok met rijstnoedels. Daarbij serveren we pulled duck, geroosterde cashewnoten en verse koriander.
Nodig voor 2 personen
- 2 eendenbouten
- 250 g rijstnoedels
- 400 g wokgroenten
- verse koriander
- 100 g cashewnoten
- sojasaus, oestersaus en vissaus
Marinade:
- 2 el honing
- 2 el sherry
- 1 el azijn
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 1 el hoisinsaus
Doen
- Hak de cashewnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof. Zet even apart
- Meng alle ingrediënten van de marinade.
- Giet de marinade over de eendenbouten in een ovenschotel
- Laat enkele uren tot 1 nacht rusten in de koelkast
- Plaats de ovenschotel met eendenbouten en marinade in de voorverwarmde oven van 150 graden
- Laat deze ongeveer 2 uur garen. Bedruip de bouten tijdens het bakken regelmatig met het braadvocht
- Haal de eendenbouten uit de ovenschaal. Giet het braadvocht in een doorzichtige maatbeker. Zo kan je makkelijk het braadvocht ontvetten
- Verwijder het krokante vel van de bouten, naar eigen smaak kan je dit fijn snijden en onder de pulled duck mengen
- Scheur het eendenvlees met twee vorken in reepjes
- Meng het ontvette braadvocht onder het eendenvlees
- Kook ondertussen de rijstnoedels gaar
- Wok de wokgroenten beetgaar
- Meng de rijstnoedels onder de wokgroeten
- Breng deze op smaak met sojasaus, oestersaus en vissaus
- Serveer de wok met pulled duck, werk af met geroosterde cashewnoten en verse koriander
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.