World Rum Day valt telkens op de 2e zaterdag van july. Net zoals vorig jaar vieren we dit met 3 overheerlijke cocktails met Tanduay Asian Rum. Het Tanduay gamma bestaat uit een Silver, Gold en Double rum – Aged blend. Tanduay Silver is een witte rum die 5 jaar gerijpt heeft in ex-bourbon vaten en ruw gefilterd is. De Gold is een bruine rum die 7 jaar gerijpt is in ex-bourbon vaten. Tanduay Double rum is een premium extra-aged rum die 5 jaar en 16 jaar oude rum combineert. Deze blend rijpt nog eens 2 jaar in ex-bourbon vaten alvorens op fles te gaan. Voor deze drie cocktails gaan we telkens aan de slag met Tanduay Gold.
Jungle Bird Riff
- 40 ml Tanduay Gold
- 50 ml ananassap
- 20 ml citroensap
- 10 ml Gancia
- 10 ml Mandarine Napoléon
- ijsblokjes + crushed
- 1 maraschino kers en verse munt voor de afwerking
- Doe alles ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshakers
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met crushed ijs
- Strain de cocktail in het cocktailglas
- Vul aan met crushed ijs
- Werk af met een maraschino kers en verse munt
Summer Santiago
- 60 ml Tanduay Gold
- 15 ml limoensap
- 15 ml sinaasappelsap
- 1 dash Angostura Bitters
- 100 ml Fritz-Limo Lemon
- ijsblokjes
- schijfje limoen voor de afwerking
- Doe de eerste vier ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshaker
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Strain de cocktail in het cocktailglas
- Vul aan met Fritz-Limo Citroen
- Roer kort om
- Werk af met een schijfje limoen
Tanduay Punch
Maak deze punch in een glas of in een grote bowl. Doe hiervoor de ingrediënten x 10
- 70 ml Tanduay Gold
- 50 ml appelsap
- 15 ml limoensap
- 10 ml suikersiroop 2:1
- 1 dash Angostura Bitters
- nootmuskaat, limoen, veenbessen en verse munt voor de afwerking
- ijsblokjes
- Vul een glas met ijsblokjes
- Voeg alle ingrediënten toe
- Roer kort om
- Werk af met limoen, veenbessen, verse munt en nootmuskaat
Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.