World Rum Day - Cocktails met Tanduay Asian Rum
Dranken & Cocktails, Recepten

World Rum Day – Cocktails met Tanduay Asian Rum

World Rum Day valt telkens op de 2e zaterdag van july. Net zoals vorig jaar vieren we dit met 3 overheerlijke cocktails met Tanduay Asian Rum. Het Tanduay gamma bestaat uit een Silver, Gold en Double rum – Aged blend. Tanduay Silver is een witte rum die 5 jaar gerijpt heeft in ex-bourbon vaten en ruw gefilterd is. De Gold is een bruine rum die 7 jaar gerijpt is in ex-bourbon vaten. Tanduay Double rum is een premium extra-aged rum die 5 jaar en 16 jaar oude rum combineert. Deze blend rijpt nog eens 2 jaar in ex-bourbon vaten alvorens op fles te gaan. Voor deze drie cocktails gaan we telkens aan de slag met Tanduay Gold.


Jungle Bird Riff

  • 40 ml Tanduay Gold
  • 50 ml ananassap
  • 20 ml citroensap
  • 10 ml Gancia
  • 10 ml Mandarine Napoléon
  • ijsblokjes + crushed
  • 1 maraschino kers en verse munt voor de afwerking
  • Doe alles ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshakers
  • Shake krachtig
  • Vul een cocktailglas met crushed ijs
  • Strain de cocktail in het cocktailglas
  • Vul aan met crushed ijs
  • Werk af met een maraschino kers en verse munt

Summer Santiago

  • 60 ml Tanduay Gold
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml sinaasappelsap
  • 1 dash Angostura Bitters
  • 100 ml Fritz-Limo Lemon
  • ijsblokjes
  • schijfje limoen voor de afwerking
  • Doe de eerste vier ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Shake krachtig
  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  • Strain de cocktail in het cocktailglas
  • Vul aan met Fritz-Limo Citroen
  • Roer kort om
  • Werk af met een schijfje limoen

Tanduay Punch

Maak deze punch in een glas of in een grote bowl. Doe hiervoor de ingrediënten x 10

  • 70 ml Tanduay Gold
  • 50 ml appelsap
  • 15 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop 2:1
  • 1 dash Angostura Bitters
  • nootmuskaat, limoen, veenbessen en verse munt voor de afwerking
  • ijsblokjes
  • Vul een glas met ijsblokjes
  • Voeg alle ingrediënten toe
  • Roer kort om
  • Werk af met limoen, veenbessen, verse munt en nootmuskaat

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *