Knapperige rodekoolsalade, pittige merguez en een frisse yoghurtdressing – deze wrap heeft het allemaal. De combinatie van kruidig, fris en hartig zorgt voor een heerlijk evenwichtig gerecht. Ideaal als snelle lunch of lichte avondmaaltijd, boordevol smaak en textuur. De rode kool geeft een aangename crunch, terwijl de merguez zorgt voor een kruidige kick. Een recept dat eenvoudig te maken is, maar zeker indruk maakt.


Nodig voor 2 personen
- 8 merguez worstjes – The Meatlovers
- 1/4 rode kool
- 150 ml Griekse yoghurt
- 4 tortilla wraps
- olijfolie
- rode wijnazijn
- balsamicoazijn
- peper, zout en suiker
- boter
- citroen
Doen
- Rasp de rode kool met behulp van een keukenrobot of groenten rasp
- Breng de rode kool op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, balsamicoazijn, peper, zout en suiker
- Bak de merguez worstjes gaar in een pan met een klontje boter
- Meng de Griekse yoghurt met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
- Warm de tortilla wraps op zoals op de verpakking staat
- Vul de tortilla wraps met salade van rode kool en gebakken merguez
- Werk af met dressing van Griekse yoghurt
- Smakelijk!
Dressing van Griekse yoghurt
- Meng de Griekse yoghurt met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en zeste van citroen






Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.