Een heerlijk stukje zalm met de Japanse saus “Teriyaki”. Ook niet zalm liefhebbers zullen hiervan houden
Ingrediënten:
- 1 stukje zalm van 120 gr
- 1/2 recept van de Teriyaki saus
- 100 gr noedels
- 3 lente uitjes
- 1 kl sesamzaadjes
Werkwijze:
- Zet een kookpot om met water voor de noedels
- Snij de lente uitjes in fijne ringen
- Verdeel de zalmfilet in 2 stukken
- Verhit in een kleine pan een scheutje olijfolie
- Leg de zalmfilets hierin en bak ze ongeveer 2 minuten
- Draai de zalmfilets om, zet het vuur zachter en voeg enkele lepels teriyaki saus toe
- Voeg ook de sesamzaadjes toe en laat de zalm zachtjes garen
- Als de saus te hard karameliseerd kan je nog en beetje extra saus toevoegen
- Kook de noedels beetgaar en giet ze af
- Meng de lente uitjes onder de noedels
- Serveer een stukje zalmfilet met teriyaki saus en noedels
Dit is het recept als voorgerecht. Verdubbel de ingrediënten als je dit als hoofdgerecht wil serveren.