Kruidig rundvlees of kofte met parelcouscous en koriander
Hoofdgerechten, Recepten

Kruidig rundvlees of kofte met parelcouscous en koriander

Print Friendly, PDF & Email

Köfte oftwel heerlijk gekruid rundergehakt

In dit recept maken we kofte oftewel heerlijk gekruid rundergehakt op een stokje. Hierbij komt een smaakvol lauwe salade van parelcouscous met paprika, doperwten en lente-ui. De dressing is gebaseerd op tzatziki, maar in plaats van dille gebruiken we koriander. Zo krijgt deze dipsaus een heel andere dimensie. 

Nodig voor 2 personen

Dipsaus met yoghurt en koriander

  • 170 g Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bussel verse koriander
  • 5 blaadje munt
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Schil en rasp de komkommer. Doe de geraspte komkommer in een vergiet of in een sla-centrifuge en laat goed uitlekken.
  • Pers de knoflook, hak de munt en koriander fijn.
  • Meng de uitgelekte komkommer, look, munt en koriander onder de yoghurt
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng verder op smaak met peper en zout
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast

Lauwe salade van parelcouscous

  • 150 g parelcouscous
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 3 lente uitjes
  • olijfolie

Doen

  • Kook de doperwten beetgaar, verfris deze onmiddellijk onder koud stromend water
  • Snij de paprika en lente-ui fijn
  • Kook de parelcouscous gaar
  • Meng de doperwten, paprika en lente-ui onder de parelcouscous
  • Breng de salade op smaak met olijfolie, peper en zout

Köfte

  • 300 g rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 bussel verse koriander
  • peper en zout
  • 1 eigeel
  • 2 el paneermeel

Doen:

  • Snij de rode ui en de verse kruiden fijn
  • Meng deze onder het rundergehakt
  • Voeg het eigeel, paneermeel, peper en zout toe
  • Meng alles goed onder elkaar. Proef of de smaak goed is
  • Maak 6 worstjes van het vlees, duw deze op een houten prikker. Druk het gehakt een beetje plat.
  • Wrijf de kofte in met olijfolie
  • Bak deze gaar in een grillpan
  • Serveer de kofte met lauwe salade van parelcouscous en yoghurtdressing

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *