Witte chocolade cookies met aardbeienijs
Recepten, Zoetigheden

Witte chocolade cookies met aardbeienijs

Print Friendly, PDF & Email

Witte chocolade cookies

Iedereen kent de klassieke American cookies met stukjes donkere chocolade. In dit recept gaan we aan de slag met witte chocolade. Hiervoor maken we het koekjesdeeg minder zoet omdat de witte chocolade veel zoeter is als donkere chocolade. Tussen de twee koekjes scheppen we een bol overheerlijk aardbeienijs van Franklin. De aardbeien geven het roomijs een unieke smaak met een zonnige toets die u helemaal in zomerstemming brengt. Meer info over het ijs van Franklin vind je hier.

Witte chocolade cookies

  • 120 g witte chocolade druppels (+ 30 g extra voor de afwerking)
  • 70 g kandijsuiker (donkere basterdsuiker)
  • 70 g suiker
  • 110 g boter (kamertemperatuur)
  • 180 g bloem
  • 1 ei
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • ½ Koffielepel maïzena
  • Franklin Roomijs – Creamy summer Strawberry

Doen

  • Maak een deeg door al deze ingrediënten te mengen
  • Pak het deeg in met plasticfolie
  • Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast
  • Haal het deeg uit de koelkast
  • Maak balletjes deeg van ongeveer 25 gram
  • Druk de balletjes een beetje plat
  • Leg deze op een bakplaat met bakpapier
  • Duw in elke koekje drie extra chocolade druppels
  • Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Laat de koekjes volledig afkoelen
  • Schep een bolletje aardbeien ijs tussen twee koekjes
  • Geniet!

Let op: De koekjes voelen nog een beetje plat als ze uit de oven komen, ze worden nog krokanter met het afkoelen


Kris Kookt is officiële partner van het Belgische ijsmerk Franklin . Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *