Broodpudding met appel en rozijnen
Allerlei, Ontbijt, Recepten, Zoetigheden

Recept: Broodpudding met appel en rozijnen

Print Friendly, PDF & Email

Broodpudding

Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te geven. Veelal wordt er wit brood gebruikt, maar je kan evengoed bruin brood, sandwiches, croissants en stokbroden in je broodpudding verwerken. Let wel op: het moet oud brood zijn.  Ook wij gaan aan de slag met allemaal verschillende restjes brood die we hebben bewaard in de diepvries. Van wit brood tot een notenbroodje en een oud stukje cake.

Broodpudding met appel en rozijnen is een klassieker.

  • 400 g oud brood
  • 100 g koffiekoek of cake
  • 6 dl melk
  • 60 g suiker
  • 70 g donkere cassonadesuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 20 g gesmolten boter
  • 50 g rozijnen
  • 2 el rum
  • snuifje zout
  • 2 appels

Doen

  • Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er de rum bij. Laat de rozijnen hierin wellen
  • Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjes in een ruime mengkom
  • Giet de melk bij de stukjes brood. Meng dit even met een vork, laat dit een half uurtje wellen
  • Roer daarna met een klopper het mengsel tot een papje
  • Voeg nu de eieren, suiker, boter, zout en rozijnen met rum toe
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis. Snij de appel in blokjes
  • Voeg de stukjes appel toe aan het beslag
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Verdeel het beslag in een bakvorm
  • Bak de broodpudding ongeveer 1 uur in een oven van 180 graden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *