Sour cocktails - whisky, calvados of groene thee
Dranken & Cocktails, Recepten

Sour cocktails – whisky, calvados of groene thee

Print Friendly, PDF & Email

Sour cocktails

Whiskey Sour is natuurlijk één van de bekendste sour cocktail. Misschien ook wel één van onze favorieten. Op de blog staan er tal van verschillende sour cocktails. We vonden dat het hoog tijd was voor een mooi overzicht. Van een calvados sour tot een sour met bloedsinaasappel en van een mocktail met groene thee tot een sour met olijfolie.

Talisker Sour

  • 50 ml Talisker 10 Year Old
  • 25 ml limoensap
  • 1 eiwit
  • 15 ml suikersiroop
  • 2 venkelpuntjes

  • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker, voeg ijsblokjes toe
  • Shake goed en zeef in een klassiek Old Fashioned glas
  • Garneer met de venkelpuntjes en serveer!

Pastis – whisky sour

  • 50 ml Label 5 Bourbon Barrel
  • 10 ml pastis
  • 25 ml limoensap
  • 12.5 ml suikersiroop
  • 15 ml eiwit
  • 3 dash Angostura bitters

  • Doe alle ingrediënten met enkele ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Shake krachtig
  • Vul een cocktailglas met ijsblokjes
  • Strain/zeef de cocktail in het glas

Bron: diffordsguide

Pastis - whisky sour

Calvados Sour

  • 60 ml Calvados
  • 40 ml vers citroensap
  • 30 ml suikersiroop
  • ijsblokjes
  • (1 eiwit)
  • Meng het suikerwater met de rest van de ingrediënten in het mixglas van de shaker
  • Vul aan met 5 ijsblokjes, sluit af en shake krachtig
  • Naar eigen smaak kan je 1 eiwit toevoegen in de shaker
  • Vul het tumbler glas met ijsblokjes en strain de cocktail erin
  • Werk af met een zeste van citroen

Gin – Olijfolie – Sour

  • 30 ml gin
  • 30 ml Green Chartreuse
  • 30 ml vers citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • 15 ml olijfolie
  • ijsblokjes
  • nootmuskaat voor de afwerking

  • Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker met ijsblokjes
  • Shake krachtig
  • Doe enkele ijsblokjes in een cocktailglas
  • Strain de cocktail in het cocktailglas
  • Werk af met een snuifje nootmuskaat
Gin - Olijfolie - Sour

Pisco Sour

  • 60 ml Pisco Porton
  • 15 ml suikersiroop
  • 22 ml limoensap
  • 15 ml eiwit
  • 1 dash angostura bitters
  • Doe de pisco, het suikerwater, limoensap en eiwit in een cocktailshaker
  • Voeg enkele ijsblokjes toe
  • Shake krachtig
  • Serveer de cocktail zonder ijs
  • Werk af met enkele druppels angostura bitters

Gold & Blood oranges

  • 40 ml Johnnie Walker Gold Label
  • 10 ml gin
  • 15 ml suikersiroop
  • 20 ml citroensap
  • 50 ml sap van bloedsinaasappel
  • Schijfje verse of gedroogde bloedsinaasappel voor de afwerking
  • Vul een highball glas met ijsblokjes.
  • Voeg alle ingrediënten toe
  • Werk af met een schijfje bloedsinaasappel
Whisky & Blood oranges

Mocktail: Green tea sour

  • Verse groene thee
  • 2 zeste limoen
  • 1 schijfje limoen
  • 2 dunne schijfjes gember
  • 1 eiwit
  • kruidnagel
  • voldoende ijsblokjes
  • 20 ml suikersiroop
  • 30 ml citroensap

  • Zet een tas groene thee met 2 zeste van limoen en 2 schijfjes gember
  • Laat deze 20 minuten trekken
  • Zeef de thee en laat deze volledig afkoelen in de koelkast
  • Meet 50 ml groene thee af
  • Doe de groene thee, suikersiroop, citroensap, eiwit en enkele ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Shake krachtig
  • Steek voor de afwerking enkele kruidnagels in een schijfje limoen
  • Serveer de Green tea sour met het schijfje limoen en voldoende ijs

Hierbas de las Dunas Sour: 

2 cocktails

  • 100 ml Hierbas de las Dunas
  • 50 ml Pisco of Wodka
  • 60 ml limoensap
  • 20 ml suikerwater(1/1)
  • 1 eiwit
  • angostura bitters
  • ijsblokjes

  • Doe alles bij elkaar in de shaker met 1 ijsklontje en shake het geheel tot het ijsklontje is opgelost.
  • Voeg dan een schepje ijsklonten toe en shake nogmaals tot dat het geheel goed koud is.
  • Strain/zeef het in een glas en werk de Hierbas de las Dunas sour af met angostura bitters.

White Christmas – Tanqueray Flor de Sevilla

  • 90 ml Tanqueray ‘Flor de Sevilla’
  • 40 ml triple sec
  • 40 ml limoensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • mespuntje kaneel en nootmuskaat
  • ijsblokjes

  • Koel de cocktailglazen voor met gepileerd of gemalen ijs.
  • Doe alle ingrediënten in de cocktailshaker.
  • Voeg een snuifje kaneel en nootmuskaat toe aan de shaker
  • Vul met ijs en sluit de shaker. Shake krachtig.
  • Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas.
  • Zeef de cocktail in het glas.
  • Serveer zonder ijs
  • Werk af met een snuifje nootmuskaat
White Christmas - Tanqueray Flor de Sevilla

Signatuur Sour

Net voor de tweede lockdown brachten we een bezoek aan Restauratn Signatuur in Antwerpen. Als aperitief kozen we er voor de Signatuur Sour. Een heerlijk verfrissend aperitief dat samen met mixologist Paul Morel werd gecreëerd. Als basis werd de favoriete cocktail van Bart & Sally gebruikt, de Whisky Sour. Met toetsen van Yuzu en Elixir d’Anvers werd deze cocktail helemaal eigen gemaakt. De Signatuur Sour bestaat ook in een alcoholvrij versie


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *