Een heerlijke ovenschotel met kip, spek en prei. Geen aardappelen, maar wel krokant stokbrood bovenop.
Recept voor 2 personen
Ingrdiënten:
- 300 gr kipfilet
- 50 gr kruidenboter
- 100 gr spekreepjes, (Herta)
- 300 gr gesneden prei
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 250 ml melk
- 1 stokbrood
- 100 gr geraspte kaas
Werkwijze:
- Snij de kipfilet in stukjes
- Bak de kipenblokjes en spekreepjes met kruidenboter
- Doe de kip en het spek in een ovenschaal
- Bak de prei ringen in dezelfde pan
- Meng de prei onder de kip en spek
- Smelt de boter en voeg de bloem toe
- Laat dit even drogen op het vuur
- Haal de pot even van het vuur en voeg de melk toe
- Laat dit even zachtjes koken
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Schenk de saus over het kip-mengsel
- Snij het stokbrood in plakjes van 2 cm
- Besmeer het stokbrood met de kruidenboter
- Dek de ovenschaal af met het stokbrood (kruidenboter naar boven)
- Strooi er geraspte kaas bovenop
- Verwarm de oven tot 200 graden
- Zet de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 20 minuten
Oppassen met zout, het spek maakt dit gerecht al zout genoeg