Voorgerechten

Venkel, appel, geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk makkelijk voorgerecht dat bestaat uit 3 elementen: venkel, appel en geitenkaas. Een knapperige en verfrissende salade met een heerlijke smaaksamenstelling.

Venkel appel Geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 venkel
  • 1 groene appel
  • harde geitenkaas
  • 10 walnoten
  • olijfolie
  • 1/2 citroen

Werkwijze:

  1. Hak de walnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
  2. Verwijder de buitenste harde laag van de venkel en snij er de boven en onderkant af
  3. Haal het venkelgroen eraf en bewaar dit voor de afwerking
  4. Snij de venkel van boven naar onder in dunne plakjes
  5. Besprenkel dit met olijfolie en citroensap, kruid met peper en zout
  6. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis
  7. Snij de appel in fijne plakjes en meng dit onder de venkel
  8. Besprenkel eventueel nog met een beetje extra olijfolie en citroensap
  9. Schik de salade op bord
  10. Verkruimel er de geitenkaas op
  11. Werk af met de walnoten en het venkelgroen

Recept naar inspiratie uit het boek “Drie – de lekkerste drie-eenheid op het bord” van Hugh Fearnley-Whittingstall

Bord: “Pillivuyt”

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *