Hoofdgerechten

Hasselback aardappelen

Print Friendly, PDF & Email

Deze bereiding van aardappel is erg gemakkelijk. Wassen, sneetjes in maken, insmeren met olie, kruiden en klaar. Je kan hier natuurlijk nog kruiden zoals tijm en rozemarijn naar eigen smaak aan toevoegen. Dit is een heerlijke variant op de in de oven gepofte aardappel. Puur natuur

hasselback

Ingrediënten:

  • ongeschilde krieltjes
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Aardappelen:

  1. Snij het teentje knoflook in plakjes en laat dit een uurtje marineren in olijfolie
  2. Was de aardappelen goed
  3. Leg de aardappelen in een houten lepel
  4. Maak insnijdingen in de aardappel, maar snij de aardappel niet helemaal door
  5. Wrijf de aardappelen in met de look-olijfolie
  6. Kruid met peper en zout
  7. Bak de aardappelen ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden

hasselback 2

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *