Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing

Aduro Bell Pepper Gin – Oester – Doperwt – Jus Paprika

Aduro Bell Pepper Gin – East Imperial Tonic Burma – Limoen zeste, Kardemom

Handgeplukte Italiaanse wilde jeneverbessen liggen aan de basis van deze zuivere gin. Voor de finesse zorgen 23 biologisch geteelde kruiden en vruchten terwijl jonge groene paprika voor een aparte culinaire swing zorgt. Zo krijg je een zacht pittige, verfrissende gin & tonic. Internationaal succes bleef niet uit. Zo wonnen de West-Vlaamse broers Ruben en Thomas De Ruyck zowel in 2015 als dit jaar de hoogste medailles op de jaarlijkse prestigieuze SIP Awards in de VS.

Tartaar van oester – Tapenade van doperwt – Jus van groene paprika – Krokant rijstpapier

In dit hapjes moet natuurlijk een duidelijk link zitten naar de groene paprika. Zo serveren we een kort gepocheerde tartaar van oester met tapenade van doperwten. Hierbij een frisse jus van groene paprika en krokant rijstpapier. Een heerlijk hapje met uitgebalanceerde smaken. Net zoals de gin, met subtiele toetsen van frisse groene paprika.

Nodig:

  • 12 oesters
  • 1 groene paprika
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • blaadjes basilicum
  • doperwten
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper
  • visbouillon
  • rijstpapier

Doen:

  1. Verwijder de zaadjes van de groene paprika, kuis de look
  2. Doe de groene paprika, look, tijm en 2 blaadjes basilicum door een sapcentrifuge
  3. Plaats de jus van groene paprika in de koelkast
  4. Open de oesters, bewaar het vocht
  5. Pocheer de oesters gedurende 2 minuten in de visbouillon, verfris de oesters daarna onmiddellijk met koud water
  6. Snij de oesters in fijne blokjes, snij de sjalot fijn en meng de helft onder de fijngesneden oester
  7. Breng de tartaar van oester op smaak met peper en olijfolie. Plaats deze in de koelkast
  8. Frituur het rijstpapier krokant
  9. Plet de doperwten grof, voeg de ander helft van de fijngesneden sjalot toe
  10. Breng de doperwten op smaak met rasp en sap van limoen, peper, zout en olijfolie
  11. Serveer de tartaar van oester terug in de oesterschelp
  12. Neem de jus van paprika en voeg hier een klein beetje vocht van de oesters aan toe
  13. Dresseer de hapjes
  14. Reken op 2 delen tartaar, 1 deel doperwten en 1 el jus van groene paprika
  15. Werk af met een krokant van rijstpapier en een blaadje basilicum

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *