Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans toetje of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade. Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten, chocoladevlokken en rozijnen.
Ingrediënten:
- 200 gr pure chocolade (64%)
- 120 gr suiker
- 3 eieren
- 130 gr boter
- 50 gr bloem
- 20 gr amandelpoeder
- 50 gr gehakte noten (pijnboompitten, walnoten, hazelnoten, …)
- 1 kl bakpoeder
- 1 kl cacao
- 1 kl honing
Werkwijze:
- Smelt de chocolade
- Meng de suiker met de eieren en zachte boter
- Voeg de bloem en het amandelpoeder toe
- Meng er ook het bakpoeder, de cacao en de honing onder
- Meng er de gesmolten chocolade en de gehakte noten door
- Giet het beslag in 1 grote bakvorm of verdeel hel in kleine bakvormpjes
- Bak dit 20-25 minuten op 180 graden
Variant:
- Naar eigen smaak kan je de noten er ook uit laten
- Ik hou van iets luchtigere brownies, daarom gebruik ik een beetje bakpoeder, je kan dit er ook perfect uit laten