Aperitief hapjes, Recepten

Drie hapjes met filodeeg – in de oven gebakken

Print Friendly, PDF & Email

In deze blog maken we een overzicht van drie verrukkelijke hapjes met filodeeg. Van een börek met spinazie en feta tot pittige vlammetjes en krokantjes met feta en honing. Drie hapjes die we bakken in de oven. Toch net iets gezonder, en vooral makkelijker. 

Börek met spinazie en feta

Börek is een Turkse hartige taart gemaakt van opgerold filodeeg met spinazie en feta. Wij maken hier een heerlijk fingerfood hapje van: Filodeeg rolletjes met spinazie en feta. 

Het recept


Krokantjes van filodeeg met feta en honing

Dit is eigenlijk zo gemakkelijk dat het geen recept is. Krokante filodeeghapjes, gevuld met romige feta en zoete honing. Perfect als fingerfood voor elk feestje. Je kan volledig zelf kiezen hoe groot je deze hapjes maakt. 

Het recept


Pittige vlammetjes uit de oven

Vlammetjes zijn ideaal als fingerfood, een pittig hapje voor elke gelegenheid. Bak ze in de oven voor een knapperige buitenkant en een sappige, kruidige vulling van gehakt en specerijen. Een smaakexplosie zonder gedoe met frituren! 

Het recept


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *