Dry January is hét moment om heerlijke mocktails te ontdekken met een verfijnde smaakbeleving. Wij gaan hiervoor aan de slag met de alcoholvrije spirits van Botaniets. Deze Belgische toppers, gemaakt via een drievoudig distillatieproces, bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De BOTANIETS Original Gin – Spirit 0% heeft een kruidig aroma met rozemarijn en tijm in de hoofdrol, verfrist door tonen van citrus en jeneverbessen. Ideaal voor deze alcoholvrije creatieve mocktails. Proef hoe verrassend lekker alcoholvrij kan zijn! 🍸✨
Perfect serve
- 50 ml Botaniets Originele 0,0%
- 100 ml Thomas Henry Tonic
- ijsblokjes
- rozemarijn en jeneverbes voor de afwerking
- Vul je glas met ijs
- Voeg alle ingrediënten toe
- Roer voorzichtig
- Garneer met een takje rozemarijn en enkele jeneverbessen
- Geniet!
Sage & Sip
- 40 ml Botaniets Originele 0,0%
- 40 ml vers mandarijnsap (gezeefd)
- 20 ml siroop van salie en zwarte thee
- 10 ml citroensap
- 1 dash Angostura bitters
- 4 Nomuss Foam Drops
- ijsblokjes
Siroop van salie en zwarte thee
- 1 glas verse salie
- 1 glas suiker
- 1 glas water
- 1 zakje zwarte thee
- Doe de verse salie, suiker en water in een steelpannetje. Breng dit aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit. Voeg de zwart thee toe. Laat volledig afkoelen. Zeef de siroop en zet apart tot gebruik
Doen
- Doe alles ingrediënten in een cocktailshaker met ijs
- Shake krachtig
- Serveer in een gekoeld cocktailglas
- Werk af met een blaadje salie
SleepNiets Lotus
- 60 ml Botaniets Originele 0,0%
- 22.5 ml Orgeat Siroop
- 22.5 ml limoensap
- 2 dash orange bitters
- 10 blaadjes verse munt
- ijsblokjes
- crushed ijs
- Doe de Botaniets, Orgeat siroop, limoensap, orange bitters en blaadjes verse munt in een cocktailshakers met ijsblokjes
- Shake krachtig
- Vul een cocktailglas met crushed ijs
- Strain de cocktail in het glas
- Werk af met verse munt
Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.