Een heerlijk gebak op basis van amandelen
Recept voor 1 gebak:
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 100 gr zachte boter
- 1 zakje vanille suiker
- 100 gr suiker
- 2 eieren
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 55 gr gemalen amandelen
- enkele druppels amandelextract
- 1 el rum
- 1 el bloemsuiker (voor glazuur)
Werkwijze:
- Rol de bladerdeeg uit in de bakvorm en doorprik hem met een vork
- Klop de boter met de suiker en vanillesuiker op
- Klop 1 voor 1 de eieren erdoor
- Meng de gemalen amandelen + extract erdoor
- Meng de bloem eronder
- Voeg de rum toe
- Schep de vulling in de bakvorm met bladerdeeg
- 25 min bakken in oven van 175 graden
- Haal de taart voorzichtig uit de oven en zet hem op een rooster
- Meng beetje water met bloemsuiker (citroensap) als glazuur
Deze taart smaakt lekkerder de dag nadien
Het beslag lijkt heel weinig maar is voldoende
Dit is echt het lekkerste gebak ooit !!