Gin Tonic foodpairing:
Gin Sea – Citroenschil, tijm – Fever Tree Mediterranean
Gin Sea is een Spaanse gin waarvoor meer dan 100 professionals zich hebben geëngageerd. Gin Sea is een 100% graan distillaat uit London dat 5 keer werd gedistilleerd. Voor de samenstelling neemt men 10 verschillende botanicals zoals: jeneverbessen, kardemom, koriander, tijm, bittere kamille, zoethout, pepermunt, citroen schil en zoete en bittere sinaasappel schil. Elk ingrediënt is afzonderlijk geweekt. De distillatie wordt gedaan in een oude still van Herve & Moulin (Bordeaux) die al actief is sinds 1890.
Deze gin is afkomstig uit Galicia ten Noordwesten van Spanje. Het dorp A Coruña is gelegen aan de kust. De industrie & inkomsten zijn voornamelijk gericht op visserij. Bekende delicatessen zijn de eendenmossel. Maar voor deze foodpairing maak ik gebruik van de Zeeuws mosselen. Wel verwerkt in een Spaanse tapa “Mejillones a la marinera”.
Gin Tonic:
- 5 cl Gin Sea
- 1 flesje Fever Tree Mediterranean
- Zeste van citroen
- Takje tijm
- ijsblokjes
Mejillones a la marinera (mosselen met tomantensaus)
Ingrediënten:
Voor de mosselen:
- mosselen
- olijfolie
- witte wijn
- ui / selder
- look
Voor de tomatensaus:
- 1 ui, gesneden
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- olijfolie
- peper, zout & tijm
Werkwijze:
- Maak eerst de tomatensaus door de ui en look aan te stoven in olijfolie
- Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe
- Voeg kruiden toe en laat een kwartier zachtjes sudderen
- Mix de tomatensaus en breng deze goed op smaak
- Stoof nu de mosselen samen met de andere ingrediënten tot de schelpen open gaan
- Voeg een beetje mosselvocht toe aan de tomatensaus
- Leg telkens 1 mossel in een halve schelp
- Lepel er een beetje tomatensaus over
- Naar eigen smaak kan je er nog een beetje paneermeel over strooien en ze gratineren onder een warme grill