Dranken & Cocktails, Recepten

Glühjenever – Valentijns cocktail – Giovani Oosters

Print Friendly, PDF & Email

Chef Giovani Oosters en De Korhaan distilleren artisanale jenever

Giovani Oosters was opzoek naar een drankje om op koude winterdagen te serveren bij de koffie. In eerste instantie dacht hij aan glühwein, maar dat strookt niet met zijn filosofie. Giovani werkt in de keuken met zoveel mogelijk streekproducten, en jenever is natuurlijk het streekproduct bij uitstek van Hasselt. Door de basis van de glühwein te vervangen door jenever, voegden hij een lokale Hasseltse smaak toe aan deze traditionele drank: zo werd glühjenever geboren.

De voorbije jaren heeft hij gesleuteld aan het recept, dat ondertussen helemaal op punt staat. Het resultaat is een levendige drank, met een ziel. Deze glühjenever is een 100% artisanaal product. Het procedé is heel arbeidsintensief. Enerzijds werken ze met een handgemaakt distillaat van kruiden, anderzijds koken ze deze kruiden samen met het vruchtensap.

Glühjenever verkopen tijdens après-ski in Oostenrijk,

De ultieme ambitie van Giovani reikt verder dan België. De Hasseltse glühjenever is uniek in de wereld. En zo’n hartverwarmend drankje leent zich perfect als opwarmertje in een berghut of aperitief tijdens de après-ski. Daarom wil hij met deze Glühjenever internationale doorbreken bij populaire skigebieden.

Glühjenever – Valentijns cocktail,

Omdat het bijna Valentijn is en we deze Glühjenever ook koud kunnen drinken ging ik aan de slag om een ultieme valentijns cocktail te maken. We combineren hier de Glühjenever met Cynar, een Italiaanse drank op basis van artisjok. Dit werken we af met limoensap, tonic & tijm

Nodig:

  • 4 cl Glühjenever
  • 4 cl Cynar
  • 8 cl tonic
  • 2 cl limoensap
  • takje tijm
  • schijfje limoen

Doen:

  1. Meng de Glühjenever, cynar en limoensap in een cocktailglas
  2. Voeg voldoende ijs toe
  3. Vul aan met tonic
  4. Werk de cocktail af met een takje tijm en een schijfje limoen

Deze glühjenever is te koop in Vous lé Vous, het Smaaksalon, de Smaakwinkel en via retailers (Metro, Puur Limburg. Alvo, Spar en Carrefour) of via deze webshop

Distilleerderij de korhaan

De Korhaan werkt uitsluitend op basis van natuurlijke grondstoffen: “Bovendien vervaardigen ze de jenever ambachtelijk, volgens aloude recepten en historische tradities. De Korhaan bestaat al sinds 1833. Daarmee is het één van de oudste nog zelfstandig opererende meervoudige distilleerderijen.”

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *