Barbecue, Recepten

Goudbrasem met kerstomaten op de Weber barbecue

Tot voor kort kwam vis op de barbecue bij mij altijd uit een papillotte. Makkelijk en lekker, maar ik miste de barbecue smaak. Sindsdien leg ik wel een een hele vis op de grill, met de huid er nog aan. In dit recept gebruik ik goudbrasem, maar dit kan je naar eigen smaak variëren. Om een hele vis te grillen zijn twee mogelijkheden.

Gebruik een viskorf:

  • Verdeel verse kruiden zoals tijm en rozemarijn op de rooster
  • Leg de vis hierop, voeg eventueel nog enkele tomaten toe
  • Bedek de vis terug met kruiden
  • Sluit de viskorf en grill de vis
  • Bruin de vis langs twee kanten op de barbecue
  • Sluit het deksel van de barbecue om de vis kort en krachtig te garen

Rechtstreeks op de grill:

  • Vul de buikholte van de vis met kruiden.
  • Wikkel een stukje aluminiumfolie van 2 cm breed rond de buik van de vis
  • Borstel de vis licht met de olijfolie, leg deze op de grill
  • Keer regelmatig om tot de vis gaar is

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ziet er heerlijk uit, Kris! Ik vind zowieso gegrilde tomaatjes heel lekker hierbij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *