Tartaar van lamsvlees
Dit recept draait rond bekende smaken die bij lamsvlees passen. Zo serveren we tartaar van lamsvlees met smeuïge auberginekaviaar, krokantjes van filodeeg met ras el hanout, Griekse yoghurt en verse kruiden.
Nodig voor 4 personen
- 250 g lamsvlees
- 1/4 rode ui
- 1 aubergine
- 1 kl graanmosterd
- filodeeg
- ras el hanout
- 1 teentje knoflook
- 100 g Griekse yoghurt
- olijfolie
- tabasco
- worcestersaus
Doen:
Kaviaar van aubergine:
- Snij de aubergine doormidden, maak ruitvormige inkervingen in het vruchtvlees
- Bestrijk het vruchtvlees royaal met olijfolie
- Snij het teentje knoflook in plakjes en verdeel deze op de aubergine
- Leg de aubergine helften in een ovenschotel en bak deze gedurende 30 minuten in een oven van 180 graden
- Haal het vruchtvlees uit de schil, mix dit fijn met olijfolie en de meegebakken look
- Breng op smaak met peper, zout en ras el hanout – laat afkoelen
Tartaar van lamsvlees:
- Snij het lamsvlees met een scherp mes fijn
- Pel de rode ui en snij deze in fijne blokjes, meng onder het lamsvlees
- Breng de tartaar op smaak met 1 kl graanmosterd, olijfolie, peper, zout, tabasco & worcestersaus
- Bewaar in de koelkast
Krokantje van filodeeg:
- Snij cirkeltjes uit de filodeeg
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier, verdeel hierop de filodeeg
- Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met ras el hanout
- Bak de filodeeg 5 minuten krokant in een oven van 180 graden
Afwerking:
- Verdeel de tartaar van lamsvlees op bord
- Werk af met kaviaar van aubergine, een klein toefje yoghurt, kruidige filodeeg en verse kruiden
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.