Voor een Foodbloggers contest van Jules Destrooper werden we uitgedaagd om 3 recepten te creëren met hun koekjes. Zo verscheen er op deze blog al een recept met “Ibericoham en kikkererwten”, “St-jacobsvruchten met bresoala” en een “Panna cotta van amandel met gekarameliseerde peer“. Drie recepten was genoeg, maar dit vierde deel ik toch ook graag met jullie. Zo is het evenwicht tussen hartige en zoete recepten terug gelijk.
Nodig:
- Jules Destrooper amandelbrood
- aardbeien
- kleine blaadjes basilcum
- chocolade mousse met olijfolie
Nodig voor de chocolade mousse:
- 200 ml room
- 2 eieren, gesplitst
- 50 g poedersuiker
- 175 g pure chocolade (70%)
- 50 ml extra vergine olijfolie
Doen:
- Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie
- Roer er de olijfolie door en laat afkoelen naar kamertemperatuur
- Klop vervolgens de slagroom op tot mayonaise dikte met 1/3 van de bloemsuiker
- Klop de eiwitten met 1/3 van de bloemsuiker op tot stevige pieken
- Klop de eidooiers romig met 1/3 van de bloemsuiker
- Meng nu de dooiers onder de chocolade
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom onder de chocolade
- Spatel als laatste, in 2 delen het opgeklopt eiwit onder het chocolademengsel
- Laat de chocolade mousse opstijven in de koelkast
- Werk de koekjes af met verschillende toefjes mousse, partjes aardbei en blaadjes basilicum
Met dank aan de website Foodpairing.com