Puur Pascale – Beter eten is beter leven,
Dit is het nieuwe boek van Pascale Naessens in een groter en luxueuzer formaat. Met meer foto’s, meer uitstraling & meer recepten. Het is haar warmste en sfeervolste boek sinds ze in 2010 begon met het schrijven van kookboeken. Ze brengt haar levensstijl, die helemaal in het teken staat van gezelligheid en romantiek, prachtig in woord en beeld.
Pascale verwerkt pure en natuurlijke producten tot meer dan 75 eenvoudige, smaakvolle en gezonde gerechten. In dit zevende boek worden er verschillende producten zoals avocado, geitenkaas, savooikool, schorseneren & erwten extra in de spotlight gezet. Verder vinden we smakelijke ontbijt recepten, hapjes recht uit de zee, gerecht met sabonoedels en verschillende vegetarische recepten met tofoe en tempé. Spijtig genoeg vinden we dit keer geen desserts terug in haar boek.
Beter eten, is beter leven.
Daar kan ik helemaal van op aan. Sinds 2006 heb ook ik mijn voedingspatroon helemaal omgeslagen. In de 10 daaropvolgende jaren ging de weegschaal dan ook min 30. Een resultaat waar ik trots op ben. Maar het blijft elke dag uitkijken naar wat ik eet. Zo eet ik sindsdien veel meer vis en 1 x per week vegetarisch. Ook verschillende recepten uit de kookboeken van Pascale Naessens passeren af en toe de revue. Door onze shiften op het werk moeten we soms om 3u45 opstaan. Tijd om te ontbijten is er dan niet. Daarom leek dit recept uit haar nieuwe kookboek zeker leuk om te proberen.
Heerlijke ontbijtcake,
Nodig;
- 1 kop gebroken lijnzaad
- 2 koppen havermout vlokken
- 1 kop kokosmelk
- 1 kop gemengde noten
- 1 appel
- 150 g bessen
- honing (optioneel)
Doen:
- Doe het gebroken lijnzaad in een kommetje en giet er water bij tot de zaadjes net onderstaan. Laat wellen
- Hak de noten grof en snij de appel in blokjes, de schil mag eraan blijven
- Meng alle ingrediënten in een kom, hou nog enkele bessen apart voor de afwerking
- Leg wat bakpapier in een cakevorm of ovenschotel en lepel er de dikke brij in
- Duw wat bessen bovenaan in de brij
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Voor de zoetebekken: giet er de laatste 5 minuten een beetje honing over
Ik vond uw blog vandaag en ik denk dat ik een paar dagen in door te brengen