Heerlijke verse spareribs moet je zelf kruiden. Je eigen laksaus maken is helemaal niet moeilijk. En je kan er je eigen smaken en kruiden in verwerken.
Ingrediënten:
- 400 ml kalfsfond (lacroix)
- 1 el Luikse stroop
- 3 el honing
- 1 kl paprikapoeder
- 50 ml sojasaus
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 el mosterd
- 1 el ketchup
Naar eigen smaak toe te voegen:
- geraspte gember
- sesamzaadjes
- ….
Werkwijze:
- Doe alle ingrediënten in een kookpot
- Breng dit aan de kook
- Laat zachtjes inkoken tot een stroop achtige dikte
- Smeer de ribbetje hiermee in
Tip: Ik bak de spare-ribs voor op de barbeque altijd eventjes voor in de oven:
- Verwarm de oven op tot 100 graden
- Smeer de ribbetje langs beide kanten in met de laksaus
- Plaats de ribben in de oven
- Verhoog de temperatuur na een half uurtje naar 140 graden.
- Laat ze nog een half uur bakken op 140 graden en zo zijn ze klaar voor de barbecue.
- Dit kan je makkelijk de dag voordien al doen.
- Leg de ribben nog even op de barbecue, smeer er eventueel nog een beetje laksaus over