Allerlei

Laksaus (marinade) voor ribbetjes

Heerlijke verse spareribs moet je zelf kruiden. Je eigen laksaus maken is helemaal niet moeilijk. En je kan er je eigen smaken en kruiden in verwerken.

Ingrediënten:

  • 400 ml kalfsfond (lacroix)
  • 1 el Luikse stroop
  • 3 el honing
  • 1 kl paprikapoeder
  • 50 ml sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup

Naar eigen smaak toe te voegen:

  • geraspte gember
  • sesamzaadjes
  • ….

Werkwijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een kookpot
  2. Breng dit aan de kook
  3. Laat zachtjes inkoken tot een stroop achtige dikte
  4. Smeer de ribbetje hiermee in

Tip: Ik bak de spare-ribs voor op de barbeque altijd eventjes voor in de oven:

  • Verwarm de oven op tot 100 graden
  • Smeer de ribbetje langs beide kanten in met de laksaus
  • Plaats de ribben in de oven
  • Verhoog de temperatuur na een half uurtje naar 140 graden.
  • Laat ze nog een half uur bakken op 140 graden en zo zijn ze klaar voor de barbecue.
  • Dit kan je makkelijk de dag voordien al doen.
  • Leg de ribben nog even op de barbecue, smeer er eventueel nog een beetje laksaus over

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *