Dit is een heerlijk luchtige mousse van mango. Mango is niet zo seizoens gebonden, doordat de vruchten het hele jaar worden ingevoerd.
Recept voor 4 personen:
Denk eraan dat je eerst mango coulis moet maken die terug volledig moet afkoelen
- 1 mango
- 0.5 dl water
- 250 ml room
- 30 gr suiker
- 2 gr poedersuiker
- 1 eiwit
- 3 el cointreau
- 2 blaadjes gelatine
Werkwijze:
- Schil de mango
- Snij voor ongeveer 4 koffielepels, mango in fijne blokjes, en bewaar dit in de koelkast
- Snij de rest van de mango in blokjes en doe deze met 50 ml water en 30 gr suiker in een kookpot met deksel
- Stoof de mango gaar, mix dit tot een gladde coulis en laat volledig afkoelen in de koelkast
- Als de mango coulis is afgekoeld kan je verder gaan met de mousse
- Laat de gelatine weken in koud water
- Klop de slagroom op tot mayonaise dikte
- Warm de cointreau op en los hierin de blaadjes gelatine op (wring deze eerst goed ui)
- Meng dit onder de mango coulis
- Klop het eiwit op met 2 gr poedersuiker
- Spatel de slagroom in 2 delen onder de coulis
- Spatel hierna ook voorzichtig het opgeklopte eiwit onder de mousse
- Verdeel de mousse in potjes, en laat enkele uren opstijven in de koelkast
- Werk elk potje af met een koffielepel fijn gesneden mango blokjes