Oostenrijkse kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn, iedereen die ooit in Oostenrijk op wintersport is geweest kent het wel. Deze typisch Oostenrijkse pannenkoek staat in bijna elk bergrestaurant op het menu. Ik kan het spijtig genoeg zelf niet bevestigen. Want skiën is niet aan mij besteed. Maar een recept rond deze Oostenrijkse specialiteit uitwerken, dat doen we wel graag. Ben jij gek op Kaiserschmarrn en wil je het gerecht ook graag een keer thuis maken? Dat is helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker! Lees snel verder voor het Kaiserschmarrn recept!
Nodig:
- 3 eieren
- 160 g bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 35 g suiker + een beetje extra om te karameliseren
- 375 ml melk
- snuifje zout
- 50 g rozijnen
- scheutje rum
- 2 appels
- bloemsuiker voor de afwerking
Doen
- Laat de rozijnen wellen met een scheutje rum
- Schil de appels, snij deze in plakjes
- Smelt een klontje boter in de pan. Bak hierin de plakjes appel gaar
- Scheid de eieren. Klop de dooiers op met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout tot een dik, wit beslag
- Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en de melk door het beslag
- Klop de eiwitten stijf en spatel ook die door het beslag
- Verhit boter in een pan en giet 1/3 van het beslag in de pan
- Laat de dikke pannenkoek zo enkele minuten bakken
- Verdeel de kaiserschmarrn in twee in de pan. Draai de stukken om met behulp van een spatel en laat nog even verder bakken
- Duw de kaiserschmarrn in kleinere stukken en strooi er een beetje suiker over
- Laat de dikke stukken pannenkoek karamelliseren in de pan
- Leg de stukken kaiserschmarrn op een bord en strooi er wat bloemsuiker over
- Serveer met gebakken appeltjes en een lepel rozijnen met rum
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.