Dit is een eenvoudig en lekker recept om zelf je pizza bodem te maken
Recept voor 1 pizza bodem:
Ingrediënten:
- 200 gr bloem
- 100 gr water
- 7 gr instant gist (of 18 gr verse)
- 2 el olijfolie
- 1 kl zout
- 1/2 el honing
Werkwijze:
- Doe de bloem in een grote mengkom
- Meng het water, gist, honing, zout en olijfolie
- Kneed het water-mengel met de bloem tot een homogene massa
Maak je het recept dubbel verdeel het deel in 2 delen alvorens je het laat rijzen
- Dek het deeg af met een keukenhanddoek of plastic folie en laat dit 90 minuten rijzen
- Rol het deeg uit tot je de gewenste pizza bodem dikte bekomt
- Het deeg is elastisch, dus rol je het deeg best uit van het midden naar boven, onder, links en rechts
- Leg het deeg op een ovenplaat met een bakpapier en je kan beginnen
- Smeer er tomatensaus op, beleg verder naar eigen keuze
- Bak de pizza 12 – 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden