Quarantaine pakketten voor foodies
Blog

Quarantaine pakketten voor foodies

Print Friendly, PDF & Email

Quarantaine pakketten

De maatregelen in de strijd tegen Corona zijn nogmaals verlengd. Iedereen moet in zijn kot blijven. Maar samen met jullie kunnen we ervoor zorgen dat het wel een gezellig kot is. Om daarvoor te zorgen maken we een opsomming van enkele quarantaine pakketten en producten die je gemakkelijk thuis kan laten leveren. Van heerlijke wijnen tot tapas, cocktails, vlees & vis.

#samentegencorona

Wijnen – Au Comptoir

Het concept van Au Comptoir in Gierle werd een tijd geleden uitgebreid. Naast het restaurantgedeelte openden deze Kempische toppers een wijnwinkel en wijntafel. De wijntafel staat voor een gastronomische ontdekking op het bord en in het glas, dit van 6 tot 14 personen. 

Voor de (online) wijnwinkel kiezen ze ervoor om enkel met wijnboeren samen te werken die respect hebben voor de terroir. Dit proef je immers terug in het glas. Doordat ze zelf geregeld de wijnmakers in hun favoriete wijnregio’s bezoeken komt de passie rond de wijnen helemaal tot z’n recht. Elke week worden er verschillende wijnen in de kijker gezet, er zijn quarantaine pakketten verkrijgbaar en er is een mogelijkheid tot een wijnabonnement.

Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om gerechten uit de keuken van Au Comptoir af te halen. Volkse gastronomie (in U kot) waar balans, toegankelijkheid en puurheid centraal staat.

Tapa pakket – Buena Tierra

La Buena Tierra is gespecialiseerd in Spaanse voedingsproducten van topkwaliteit. Hiervoor werken ze vooral samen met kleine, ambachtelijke leveranciers die nog op de traditionele manier werken. Het resultaat zijn artisanale producten boordevol smaak, op een natuurlijke manier bereid en met steeds de kwaliteit van het product als prioriteit.

Ze stelden een prachtig quarantaine tapa pakket samen boordevol charcuterie, olijven, noten, broodstokjes en wijn. Met dit pakket haal je de zonnige Spaanse vibe tot in je kot.

Quarantaine pakketten voor foodies

Vlees – Gustor Meatboutique

Gustor MeatBoutique is een premium online slagerij en levert uitzonderlijk vlees gekoeld thuis bij particulieren in de Benelux. Hier zetten ze in op exclusievere vleessoorten. Denk daarbij aan de rundersoorten zoals Rubia Gallega, Black Angus, Holstein en Chianina. Voor het varkensvlees wordt er vooral gewerkt met Glorius en Iberico varken. Daarnaast is er een prachtig aanbod aan lamsvlees en gevogelte. We zijn enorm blij dat we Gustor MeatBoutique als één van de partners van Kris Kookt mogen rekenen. Hier vind je alvast verschillende van onze recepten

Quarantaine pakket van Gustor

JEAN sur MER – Vis aan huis geleverd

JEAN sur MER kennen we vooral van hun originele foodtrucks. Maar ook verschillende van hun producten zoals de lekkerbek (Fish & Chips), goujonnettes (Crispy Fish Fingers) en kibbelingen zijn tegenwoordig in de supermarkt te vinden zijn. Tijdens deze periode leveren ze deze producten vanaf €70 ook aan huis. De menu en voorwaarden kan je hier vinden.  

Delivery burgers worden aan huis geleverd als ‘build it yourself’-pakket: alle ingrediënten zijn bereid, jij moet de burger alleen nog bouwen. Zo blijft het broodje lekker knapperig! Vanaf vanavond te bestellen in Antwerpen op Uber Eats, Deliveroo en Takeaway.com!

Quarantaine pakketten voor foodies

Cocktails @ Home

Verschillende Belgische topbartenders brengen hun cocktails tot in U kot. Bij Cocktail Maison kan je kiezen uit cocktails van Hannah Van Ongevalle, Hannes Desmedt, Jurgen Nobels & Lou Claessens. Voor € 20 kies je hier 2 vacuüm verpakte cocktails met bijpassende garnituur. Ook de toppers achter Belroy’s in Antwerpen zorgen voor cocktails, mocktails en bottle aged cocktails @ home

Cocktails @ Home

Wij komen terug & Horeca Comeback

Corona is een streep door de rekening van vele kleine zelfstandigen. Hun sluiting gaat gepaard met grote financiële gevolgen. Koop nu een cadeaubon bij je favoriete handelaar, restaurant, sauna,… en toon jouw solidariteit! Help hen op deze manier de komende weken te overbruggen.

Wij komen terug

#horecacomeback werd gelanceerd om jouw horecazaak te steunen in deze bizarre tijd. Help jouw favoriete uitbater(s) door nu reeds waardebonnen te kopen. Steun er een hard werkende zelfstandige mee én je hebt iets om naar uit te kijken wanneer zijn/haar deuren opnieuw openen. Cheers & BIG Thanks!

Quarantaine pakketten voor foodies

3 in de klok uw kot – It’s all about beer & happiness. 

 ‘3 in de klok’ organiseert bierdegustaties, culinaire bierwandelingen en is uw partner voor al uw feesten, recepties, huwelijken, babyborrels. Maar omdat we deze dagen allemaal ‘in ons kot’ moeten blijven lanceert 3 in de klok: 3 IN UW KOT !

Samen met lokale ondernemers zoals De Meirhoeve, Den Boergondier, Stoffels Tomaten, HautRu, Het Vishuis, Scheldebrouwerij, Brouwerij Vagebond en De Dochter van de Korenaar stellen ze een heerlijk aperitiefpakket met 3  lokale bieren en heerlijke streekproducten samen. Meer info op de Fb pagina van  ‘3 in de klok’ (regio Hoogstraten/Rijkevorsel)

Nick Bril – Mary from Belgium

Nick Bril slaat de handen in elkaar met de Belgische destilleerderij ‘Gentlemen’s Craft’ voor de bestrijding van Corona door de ontwikkeling van nieuwe cocktail en cocktailbox

Nick Bril steunt hiermee het hand sanitizer project van Gentlemen’s Craft destilleerderij. De start-up achter ‘The Drunken Horse gin’. Zij transformeerden hun destilleerderij naar een productieruimte voor hand sanitizers en geven deze gratis weg aan zorgverleners en zorginstellingen.

De sterrenchef, Nick Bril, ontwikkelde enige tijd gelden, met dezelfde creativiteit, nauwkeurigheid en liefde als bij zijn creaties voor The Jane en August, een eigenzinnig culinair tomatensap. De basis ligt bij de heerlijke Tomimaru Muchoo tomaat en deze wordt vermengd met diverse pittige kruiden, limoensap, zeekraal en Oosterscheldewater. Nick creëerde ook hier weer een nieuw culinair universum. Deze verfijnde vitamine bom wordt puur gedronken, maar leent zich uiteraard ook perfect voor cocktails en mocktails.

Deze week stellen deze twee Belgische, artisanale, kwaliteitsproducten, met trots deze nieuwe cocktail voor: ‘Mary from Belgium’. Een gastronomische, frisse en complexe cocktail. De mix van Mary V’s roze “Tomimaru Muchoo” tomaten, limoensap en chili peper is the perfect match met The Drunken Horse zijn citrus zestes en de frisse peper toetsen van de Timut peper, de star botanical van hun destillaat.

De boxen zijn te vinden op de webshop van ‘The Drunken Horse Gin’: https://www.thedrunkenhorsegin.com/shop/

We zijn er zeker nog vergeten …

Staat jou quarantaine pakket er nog niet tussen? Stuur dan een mailtje naar kris@kriskookt.be. We voegen dat met veel plezier toe aan deze lijst.

  • Casa Astris olijfolie: 20% van de online verkoop en het Adopt A Tree-initiatief schenkt Casa Astrid de komende periode aan de hulpverleners in Italië en België, die zich dezer dagen in volle coronacrisis nog meer dan anders dubbelplooien om mensen te helpen.
  • Belgische Saffraan, SFFRNcello, gin & Rode van Morkhoven zijn thuis leverbaar

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *