Rundergehakt met in oven gebakken courgette, aubergine en gnocchi
Hoofdgerechten, Recepten

Rundergehakt met in oven gebakken courgette en gnocchi

In de oven gebakken gnocchi

Gnocchi, de Italiaanse deegballetjes gemaakt van aardappelen worden meestal gekookt. Deze keer niet, we bakken ze heerlijk krokant in de oven met blokjes aubergine en courgette. Hierbij serveren we rundergehakt en een frisse yoghurtdressing met komkommer en bieslook. 

Rundergehakt met in oven gebakken courgette, aubergine en gnocchi

Nodig voor 2 personen:

  • 350 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 kl tomatenpuree
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • verse bieslook
  • 500 gram gnocchi

Doen:

  • Snij de ui fijn, meng de helft onder de yoghurt, hou de ander helft apart
  • Rasp de komkommer en 1 teentje knoflook bij de yoghurt
  • Breng de yoghurtdressing op smaak met peper en zout
  • Bewaar deze even in de koelkast
  • Snij de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Besprenkel deze met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Verspreid de groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bak de groenten 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Besprenkel de gnocci met olijfolie
  • Verdeel de gnocci op de ovenplaat met groenten
  • Bak deze samen nog gedurende 10 minuten in de oven
  • Stoof de andere helft van de ui aan samen met 1 teentje fijngesneden knoflook
  • Voeg het rundergehakt toe
  • Bak het rundergehakt bruin
  • Voeg 2 kl tomatenpuree toe, stoof dit kort mee aan
  • Voeg 50 ml water toe, breng het gehakt op smaak met peper en zout
  • Serveer het rundergehakt met de gebakken groenten en gnocci
  • Werk het geheel af met de frisse yoghurtdressing

Rundergehakt met in oven gebakken courgette, aubergine en gnocchi

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *