Hoofdgerechten

Scampi met wokmie, kerstomaten en rode ui

Een enorm gemakkelijk gerecht met wokmie en scampi. Samen met de ingrediënten voor pesto is dit een erg lekker gerecht.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten: 

  • 250 gr wokmie (Soubry)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 24 scampi, gepeld en zonder darmkanaal
  • 350 ml water
  • 1 teentje knoflook, fijngemalen
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 200 gr kerstomaten, doormidden gesneden
  • grof gehalte basilicum
  • Parmezaanschilfers
  • olijfolie

Werkwijze:

  1. Kleur de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, haal ze uit de pan en zet apart
  2. Warm de olijfolie op in een ruime wok en stoof hierin de rode ui en de knflook aan
  3. Voeg de scampi toe, kruid deze met peper en zout en stoof dit verder aan
  4. Voeg de blokjes courgette toe en stoof deze aan met de scampi
  5. Voeg de wokmie en het water toe als de courgette beetgaar i
  6. Blijf zachtjes roeren totdat het water verdampt is en de wokmie gaar is
  7. Voeg nu de basilicum en kerstomaatjes toe, zet het vuur uit
  8. Meng alles goed en laat dit 5 minuten rusten
  9. Serveer dit met schilfers van Parmezaanse kaas
Recept afkomstig van de website van Soubry

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *