Een enorm gemakkelijk gerecht met wokmie en scampi. Samen met de ingrediënten voor pesto is dit een erg lekker gerecht.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 250 gr wokmie (Soubry)
- 50 gr pijnboompitten
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 24 scampi, gepeld en zonder darmkanaal
- 350 ml water
- 1 teentje knoflook, fijngemalen
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 200 gr kerstomaten, doormidden gesneden
- grof gehalte basilicum
- Parmezaanschilfers
- olijfolie
Werkwijze:
- Kleur de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, haal ze uit de pan en zet apart
- Warm de olijfolie op in een ruime wok en stoof hierin de rode ui en de knflook aan
- Voeg de scampi toe, kruid deze met peper en zout en stoof dit verder aan
- Voeg de blokjes courgette toe en stoof deze aan met de scampi
- Voeg de wokmie en het water toe als de courgette beetgaar i
- Blijf zachtjes roeren totdat het water verdampt is en de wokmie gaar is
- Voeg nu de basilicum en kerstomaatjes toe, zet het vuur uit
- Meng alles goed en laat dit 5 minuten rusten
- Serveer dit met schilfers van Parmezaanse kaas
Recept afkomstig van de website van Soubry