Dry January en Tournée Minérale
Eerlijk gezegd laten we de maanden zoals Dry January en Tournée Minérale stilletjes aan ons voorbij gaan. Niet dat we de hele week door drinken. Maar als er lekker uitgebreid gekookt wordt in het weekend, past daar wel eens een heerlijk glaasje wijn bij.
Mocktail – Spicy mango
We proberen elk jaar wel enkel leuke mocktails te maken. De creaties van de voorbije jaren vind je hier. Dit jaar gaan we aan de slag met mango, sambal, tonic en Marokkaanse kruiden. Dat klinkt misschien raar, maar het resultaat is overheerlijk.
Suikerrand
- 3 el suiker
- 1 kl Marokkaanse kruiden
- 1/2 citroen
Nodig voor 1 mocktail
- 3 el mangopuree
- 1 el suikersiroop
- 1 el citroensap
- 1 el water
- 1/3 tl sambal
- 1 dl tonic
- ijsblokjes
Doen
- Meng 3 el suiker en 1 kl Marokkaanse kruiden onder elkaar. Zet dit apart voor de suikerrand aan het glas
- Wrijf met de halve citroen over de rand van het glas
- Dep het glas in de suikermengeling voor een mooi suikerrandje
- Doe de mangopuree, suikersiroop, citroensap, sambal en water in een cocktailglas
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar
- Voeg ijsblokjes toe
- Vul de Spicy mango mocktail aan met tonic
- Cheers!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.