Taco pulled duck
Na de pulled chicken van een tijdje geleden, is het nu tijd voor pulled duck. Zoete sticky gebraden eend, op smaak gebracht met specerijen, is enorm populair in Chinese restaurants. Goed nieuws, want met dit recept maak je dit verrassend gemakkelijk thuis. Hiervoor gaan we aan de slag met smaakvolle eendenbouten. Gemarineerd met 5-spices en traag gegaard in de oven. We serveren deze pulled duck in een zachte taco met hoisinsaus, komkommer, lente-ui en rode ui.
Nodig voor 2 personen
- 2 eendenbouten
- taco of wraps
- 1/2 komkommer
- 2 lente uitjes
- 1 rode ui
- hoisinsaus
Marinade:
- 2 el honing
- 2 el sherry
- 1 el azijn
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 1 el hoisinsaus
Doen
- Meng alle ingrediënten van de marinade.
- Giet de marinade over de eendenbouten in een ovenschotel
- Laat deze 1 nacht rusten in de koelkast
- Plaats de ovenschotel met eendenbouten en marinade in de voorverwarmde oven van 160 graden
- Laat deze ongeveer 2 uur garen. Bedruip de bouten tijdens het bakken regelmatig met het braadvocht
- Snij ondertussen de komkommer, lente-ui en rode ui in fijne reepjes
- Haal de eendenbouten uit de ovenschaal. Giet het braadvocht in een doorzichtige maatbeker. Zo kan je makkelijk het braadvocht ontvetten
- Verwijder het krokante vel van de bouten, naar eigen smaak kan je dit fijn snijden en onder de pulled duck mengen
- Scheur het eenden vlees met twee vorken in reepjes
- Meng het ontvette braadvocht onder het eenden vlees
- Warm de taco/wraps op zoals op de verpakking staat
- Serveer de taco/wraps met hoisinsaus, pulled duck, komkommer, lente-ui en rode uit
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.