Traybake is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol van smaak zit. Deze smaakvolle traybake combineert malse kippenvleugels met sappige maïskolven en zachte aardappelen. De ingrediënten worden op een bakplaat gelegd, besprenkeld met kruiden en olijfolie, en vervolgens in de oven geroosterd tot perfectie. Het resultaat is een verrukkelijk gerecht met een knapperige textuur en een harmonieuze mix van smaken.
Voor dit recept gingen we aan de slag met kippenvleugels van “Gallux”. Een Belgisch familiebedrijf dat instaat voor het volledige proces van het ei tot het eindresultaat. Anders gezegd “100% Belgisch van ei tot bil”.
Nodig voor 2 personen
- 6 of 8 kippenvleugels
- 2 maiskolven
- 1 rode paprika
- 500 g krieltjes
- olijfolie
- kippenkruiden
- tijm/rozemarijn
Doen
- Was de krieltjes, snij deze in wedges
- Doe de aardappel wedges in een mengkom. Voeg een scheutje olijfolie, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Meng dit goed onder elkaar
- Leg een vel bakpapier op de ovenplaat
- Verdeel de wedges op de ovenplaat
- Meng in diezelfde mengkom de kippenvleugels met een scheutje olijfolie en kippenkruiden
- Leg de vleugeltjes tussen de aardappelen op de ovenplaat
- Bak dit gedurende 30 minuten op 180 graden in de oven
- Snij ondertussen de mais in schijven en de paprika in reepjes
- Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven
- Verdeel de mais en de paprika bij de aardappelen en de kippenvleugels
- Bak gedurende 15 minuten op 180 graden
- Haal de traybake uit de oven
- Smakelijk! Met de handen eten is toegestaan.
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Gallux
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.