Asperges en scampi zijn een goede combinatie, daardoor kwam mijn vriendin op het idee om dit de combineren met een wrap, een heerlijk resultaat.
Recept voor 2 personen
- 4 of 6 wraps
- 0,5 kg witte asperges
- 20 scampi
- 1 bol ijsbergsla
- 1 recept Ceasar dressing of Guacamole
Werkwijze:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Snij de asperges in stukjes van 1,5cm
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges erin en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
- Giet de asperges af en zet ze opzij
- Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snij de scampi in 3 stukjes
- Snij de ijsbergsla in stukjes
- Bak de scampi aan met een klontje boter en kruid dit met peper en zout
- Als de scampi bijna gaar zijn voeg je de stukjes asperge toe
- Stoof dit verder aan tot alles goed warm is
- Warm de wraps op zoals op de verpakking staat
- Leg op de wrap een beetje sla en schep daarop de scampi met asperges
- Werk af met een dressing naar keuze (ceasar dressing of guacamole)
- Vouw de wram dicht en eet smakelijk