Zoete pizza met appel
De Lente komt in zicht, hoog tijd om de barbecue terug boven te halen. Deze keer gaan we aan de slag met de Weber GBS Pizzasteen. We bakken geen hartige maar een zoete pizza als dessert. Deze serveren we met een bolletje vanille ijs en een glaasje Calvados erbij.
In het verleden bakten we al een hartelijke pizza’s of flammkuchen op de barbecue. Maar deze keer kiezen we ervoor om aan de slag te gaan met appel, ricotta en amandel. Een heerlijke combinatie voor een zoete pizza. We probeerden dit recept op croissant deeg, maar de volgende keer gaan we toch gewoon voor pizzadeeg of misschien wel flammkuchen.
Nodig voor 1 pizza
- 1 rol pizzadeeg
- 250 g ricotta
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el suiker
- 50 g amandelpoeder
- 1 tl amandelaroma
- 2 appels
- 2 el amandelschilfers
- calvados
- vanille ijs
Doen:
- Doe de ricotta in een ruime mengkom
- Voeg suiker, vanillesuiker, amandelpoeder, amandelaroma en 1 el calvados toe
- Meng dit alles goed onder elkaar
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snij de appels in fijne plakjes
- Voeg 2 el amandelschilfers, 1 el suiker en 1 el calvados toe aan de plakjes alle.
- Meng deze voorzichtig door elkaar
- Besmeer de pizzadeeg met het ricotta mengsel
- Verdeel hier bovenop de plakjes appel
- Bak de zoete pizza gedurende 14 minuten op de barbecue
- Serveer de pizza met een bolletje vanille ijs
Pizzasteen op de barbecue
- Warm ondertussen de barbecue op tot 220 graden
- Plaats de pizzasteen op de barbecue, laat deze 15 minuten voorverwarmen (indirecte warmte)
- Schuif nu de pizza op de hete pizzasteen
- Sluit de barbecue en laat deze gedurende 14 minuten bakken
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.