De zomercocktail van 2019
Hou je van appels, koken en ben je daarbovenop nog eens creatief? Deel jouw favoriete recept met de Marlene appels op je blog en wie weet bezoek jij binnenkort de appelvelden van Marlene® in Zuid-Tirol! Hoe origineler jouw recept, hoe groter de kans is dat jij de uitverkorene wordt! Think out of the box…
Met deze boodschap begon het mailtje dat enkele weken geleden in mijn mailbox zat. Vorig jaar maakte ik voor deze wedstrijd een heerlijke Italiaanse appelstrudel met pijnboompitten. Super lekker, maar misschien wel niet zo origineel.
Met de zomer in aantocht begon ik in de richting van een cocktail te denken. We maken een heerlijke variant op Mojito. Hiervoor gingen allereerst de appels door de sapcentrifuge. Verder werken we met Graham’s extra dry white port en gingerbeer. Het resultaat is een verrassende cocktail boordevol zomerse smaken en laag in alcoholgehalte. De volgende barbecue serveer ik alvast deze zomercocktail zeker als aperitief.
Appel mojito met port en ginger beer
Nodig voor 1 cocktail
- 1/2 citroen
- 1 tl rietsuiker
- 5 blaadjes munt + 1 takje voor de afwerking
- 50 ml Graham’s extra dry white port
- 60 ml vers appelsap
- 50 ml gingerbeer
- crushed ijs
Doen:
- Doe de appels door de sapcentrifuge voor vers appelsap
- Snij de halve citroen in zes stukjes
- Doe de citroen met rietsuiker en munt in een cocktailglas
- Plet dit met behulp van een muddler
- Voeg appelsap en white port toe, roer goed
- Vul het glas op met crushed ijs
- Werk af met gingerbeer
- Serveer met een partje appel en een takje munt
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.