De lekkerste chili con carne à la Sofie
Hoofdgerechten, Recepten

De lekkerste chili con carne à la Sofie

Print Friendly, PDF & Email

Chili con carne

Chili con carne is een stoofpotje op basis van vlees, chilipeper, tomaat en bonen. Traditioneel op smaak gebracht met komijn en ras el hanout. Er bestaan allerlei varianten waarbij voor een andere soorten vlees, vleesvervangers of andere ingrediënten gekozen wordt. Zo staat er bijvoorbeeld ook al een vegetarische variant op de blog: Enchilada met chili sin carne, pompoen en mais

Op de blog stond er een heel oud recept van Chili. Maar Sofie maakte haar eigen versie. Een ontzettend smaakvolle en kruidige chili. Ik vraag er hier thuis regelmatig achter. Niet alleen omdat de kruidige geur een hele dag in het huis hangt. Maar je wordt gewoonweg gelukkig van dit recept te koken en te proeven. Een beetje troostfood of eerder comfortfood. We serveren deze chili met rijst, avocado, zure room, koriander en vers gebakken tortillachips.

Nodig voor 4 personen:

  • 400 g gehakt (rund/varken)
  • 2 blikken rode kidneybonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tomaten
  • 1 chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels selder
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl korianderzaadjes (1 tl geplet)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 tl komijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 takjes verse tijm
  • peper en zout

Afwerking

  • zure room
  • avocado
  • verse koriander
  • 2 tortilla wraps
  • kruiden
  • rijst

Doen:

  • Snij alle groenten fijn, rasp de look
  • Verhit de olijfolie in een ruime stoofpot
  • Voeg het gehakt toe samen met de fijngesneden ui en look
  • Maak dit tijdens het bakken fijn met een houten lepel
  • Voeg alle kruiden toe, laat deze kort mee aanstoven
  • Doe de overige groenten erbij, roer goed om
  • Voeg de bonen, mais en tomatenblokjes toe
  • Laat het geheel minstens 45 minuten zachtjes pruttelen
  • Breng eventueel verder op smaak met extra kruiden
  • Serveer deze chili met zelf gebakken tortilla chips, stukjes verse avocado, koriander, zure room en rijst

Tortille chips

  • Snij de tortilla wraps in driehoekjes
  • Meng deze met 3 el olijfolie en je favoriete kruiden
  • Verdeel de stukjes wrap op een ovenplaat met bakpapier
  • Bak deze gedurende 7 á 10 minuten krokant in een oven van 180 graden
De lekkerste chili con carne à la Sofie

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *