Events

Antwerpen Proeft 2015 – Waagnatie – Geproefd & goedgekeurd

Antwerpen Proeft is voor ons een culinair evenement waar we elk jaar naar uitkijken. Telkens weer weet de organisatie verschillende topchefs aan te trekken voor een 4 daagse aan de Waagnatie in Antwerpen. Deze toplocatie met onbetaalbaar uitzicht op de Schelde én imposante historische industriële hal werd voor 4 dagen omgetoverd tot de culinaire hotspot van het land.
De keuze kwa food was enorm dit jaar. Het gaat van oesters tot barbecue, van klassiek Belgisch-Frans tot eigentijds Chinees, Thais en Indiaas, van sterrenchefs en jong talent tot foodtrucks en bekende koppen. Bekijk hier welke hapjes wij alvast hebben geproefd.
L’Épicerie du Cirque / Comptoir / Dennis Broeckx
Mosseltjes met kerrie, kokos, koriander en pinda
Koud en gerookt pittig buikspek met crème van rode curry, citrusgel en salade van krab en veldzuring


Twee super hapjes. Dringend nog eens werk maken van een bezoekje aan deze Bistronomische topper in Antwerpen.

B23 – Kevin De Backer
Impressie van lam & texturen van oerwortel
Top creatie van één van mij favoriete chefs.

 ’t Zilte  – Viki Geunes

Gerookte kreeft, burrata, vintage-tomaat en jus van rauwe asperge
Ceviche van zwarte ombervis, passievrucht, koriandercress en gefrituurde zoete aardappel
Tussendoortje aan t’scheld: La Chouffe

Cuichine / Bar Chine 

Huisgelakte pekingeend; hoisinsaus, komkommer; chili, lente-ui gestoomd flensje
Kimchi dog: varkensworst met kimchi, chili-mayonaise, komkommer en frisse kruiden
De Kimchi dog was lekker, maar de smaak van de eend ging spijtig genoeg verloren in de springrolls
Gemarineerde varkensribbetjes met kruidige Thaise dipsaus
Lekkere ribbetjes, maar misschien hadden we deze toch beter aan de BBQ besteld.
BBQ+ / Lekker-Buiten.be
The American Dream (street food BBQ): laag en traag gegaard varkensvlees met huisbereide pickles, knapperig brood en verse koolsla

Ook foodfestivals omarmen meer en meer het fenomeen van foodtrucks. Op Antwerpen Proeft stonden er 5 geparkeerd. Twee daarvan stonden met stip genoteerd op onze lijst.

Luxefrieten van bataat (zoete aardappel) met zachte dressing van mosterd en wasabi
.
Ellis Gourmet Burger / De Schone van Boskoop 
Belgian Gris Koekoek by Wouter Keersmaekers:
Filet van Mechelse koekoek met escargot, champignon, witte kool met yoghurtsaus, chutney van rabarber met rozijntjes en gekonfijte eendenmaagjes (side dish: gegrilde maiskolf met hoeveboter)
Duvel Moortgat i.s.m. de culinaire bewoners van brouwerij De Koninck
Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon / De Laet & Van Haver / Jitsk Chocolates 
Duvel met Old Groendal, 18 maanden gerijpt
Liefmans Goudenband met ‘Dolce 0′ (gerijpte entrecote met mokkasmaak)
Liefmans Kriek-Brut met chocolade van Jitsk
Er was dit jaar ook een enorme keuze aan zoetigheden op Antwerpen Proeft. Wij beperkte onze keuze tot 2 desserts. Maar wel twee toppers. Heerlijk om onze culinaire tour zo af te sluiten.
IJs van cheesecake met panna cotta van witte chocolade, aarbeiensorbet, merengue en citroenverbena
Samenspel van Smeets-jenever en primeuraardbei uit Hoogstraten met amandel, witte chocolade en granité van appel (bekijk hier het recept)
Knap om dit niveau neer te zetten op een culinair festival. Top !!
Toch kon ik het niet laten op nog een bolletjes ijs te proeven van Cremerie François. Super !!
En om onze culinaire tour helemaal af te sluiten stoppen we nog even bij de stand van Anverness voor een heerlijk digestief.
Genieten van een prachtige zonsondergang met een glaasje Merlot van “Domaine Le Plan

Proficiat aan de organisatie en alle deelnemende chefs. 2015 was weer een top editie !!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *