De klassieke gevulde groenten vind ik super lekker, maar persoonlijk te zwaar. Ik maakte daarom een lichtere variant met kippengehakt en quinoa. Heerlijk toch.
Nodig:
- 1 tomaat
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 sjalot
- 250 g kippengehakt
- 1 ei
- 20 g Parmezaanse kaas
- 100 g quinoa
- peper, zout en tijm
Doen:
- Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat en laat afkoelen
- Snij de courgette, tomaat en paprika doormidden en verwijder de zaadjes
- Het vel hoe je niet te verwijderen, dit gaat er gemakkelijk af wanneer de groenten gebakken zijn
- Snij de zaadjes van de courgette grof en doe deze samen met het kippengehakt in een mengkom
- Snij de sjalot fijn en stoof deze aan met een klontje boter
- Meng de sjalot, het ei, Parmezaanse kaas en de afgekoelde quinoa onder het gehakt
- Breng op smaak met peper, zout en tijm
- Vul de groenten op met het gehakt mengsel, besprenkel met olijfolie
- Plaats als eerste de gevulde paprika in de oven van 180 graden, zet een timer op 45
- Zet na 15 minuten ook de courgette en tomaat in de oven
- Na de totale baktijd zijn de groenten klaar (paprika 45 min, tomaat en courgette 30 min)
Schaal van de groenten: Serax
Mmm gevulde groenten, dat vind ik altijd een topper!